Broadcom irtisanoo yli sata Suomessa

Luottamusmiehen mukaan noin puolet vähennyksistä kohdistuu Ouluun ja loput Tampereelle, Helsinkiin ja Saloon. Broadcom työllistää Suomessa entisiä Renesas Mobilen työntekijöitä, jotka valmistavat langattomia tiedonsiirron piirejä.

talous

Entisiä Renesas Mobilen työntekijöitä työllistävä Broadcom vähentää Suomesta noin 110 työntekijää.

Broadcom Communications Finland Oy:n Oulun ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Lauri Louhivirta kertoo, että vähennyksistä arviolta puolet kohdistuu Ouluun ja loput Tampereelle, Helsinkiin ja Saloon.

Oulussa työskenteli ennen lokakuun alussa alkaneita yt-neuvotteluita noin 470 työntekijää.

– Vähennysten jälkeen tänne jää hiukan yli 400 ja koko Suomeen ehkä noin 550 työntekijää. Täysin tarkkoja, lopullisia lukuja on vaikea sanoa, sillä meillä on tällä hetkellä kuitenkin avoimia työpaikkoja haussa yli 20 kappaletta, Louhivirta laskee.

Ovien pitäisi hiljalleen alkaa käydä toiseen suuntaan.

Luottamusmies Lauri Louhivirta

Luottamusmiehen mukaan tieto irtisanomisista on luonnollisesti iso pettymys.

– Meillä on ollut työmaalla melkoinen kiire jo ennen näitä vähennyksiä, eikä se kiire siitä ainakaan tämän myötä helpota. Olen huolissani jäljelle jäävien työntekijöiden työtaakasta.

Toisaalta Louhivirta suhtautuu kuitenkin luottavaisesti tulevaisuuteen Broadcomin leivissä.

– Uskon, että meillä on nyt sellainen koti, jossa meillä on pitkällä tähtäimellä mahdollisuus kasvaa ja valloittaa maailmaa. Ovien pitäisi hiljalleen alkaa käydä toiseen suuntaan.

Yhdysvaltalaisyhtiö Broadcom osti lopetusuhan alla olleen, langatonta viestintäteknologiaa kehittävän Renesas Mobilen tänä syksynä. Broadcom aloitti yli 200 työntekijän vähentämiseen tähtäävät yt-neuvottelut pian yrityskaupan jälkeen.

Broadcomin yt-neuvottelujen lopputuloksesta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.