Hyppää sisältöön

Erektiolääkkeitä luvatta myyneelle "nettiapteekkarille" vaaditaan ehdotonta vankeutta

Syyttäjän mukaan pirkanmaalaismies on tuonut maahan laittomasti kymmeniätuhansia synteettisiä erektiopillereitä ja myynyt niitä omassa nettikaupassaan omakotitalon varastossa. Mies itse sanoo myyneensä vain luontaistuotteita.

Vantaan käräjäoikeudessa rikossyytettä ajava kihlakunnansyyttäjä Anna-Riikka Ruuth pitää epäillyn toimintaa kokonaisuutena niin törkeänä, että hän vaatii tälle ehdotonta vankeusrangaistusta.

Lisäksi syyttäjä on laskenut, että miehen on korvattava valtiolle rikoksella saatuna hyötynä liki 300 000 euroa.

Tuomio samanlaisesta toiminnasta jo aiemmin

Yksin yritystään pyörittänyt mies sai käräjillä eteensä kokonaisen tukun syytteitä: salakuljetus, lääkeainerikos, dopingainerikos, törkeä kirjanpitorikos, liiketoimintakiellon rikkominen.

Mies sai jo muutama vuosi sitten - nyt jo lainvoimaisen - tuomion samankaltaisesta salakuljetuksesta.

Syytteen mukaan mies on jatkanut laitonta erektiolääkeainekauppaa aiemmasta tuomiostaan ja liiketoimintakiellosta piittaamatta.

Mies oli tilannut eteenpäin myymänsä pilleripurkit Kiinasta ja Englannista.

Syyttäjä pitää nyt käsillä olevaa tapausta melko harvinaisena lajissaan. Erektiolääkkeitä on ostanut arviolta tuhatkunta suomalaismiestä.

- Lääkkeiden laiton internetkauppa ei sinänsä ole enää mikään uusi ilmiö. Mutta Suomessa näitä laittomia nettiapteekkeja on paljastunut melko vähän, kihlakunnansyyttäjä Ruuth sanoo Yle Uutisille.

Puolustus vaatii lääkekauppasyytteiden hylkäämistä

Syytetyn avustaja, lakimies Aleksi Pakkanen asianajotoimisto Rödl & Partnerista puolestaan kertoo, että hänen päämiehensä ei tiennyt myyneensä laittomia lääkeaineita.

- Päämieheni on ollut siinä käsityksessä, että hän on myynyt vain täysin laillisia luontaistuotteita. Kun brittiviranomaisilta tuli tieto, että kyse saattaa olla laittomasta lääkeainekaupasta, päämieheni lopetti kyseisten pillereiden myynnin saman tien.

Syytetty pitää syyttäjän vaatimusta ehdottomasta vankeusrangaistuksesta kohtuuttomana. Mies myöntää epäselvyydet yrityksensä kirjanpidossa ja liiketoimintakieltorikkomuksen, mutta samalla kummeksuu syyttäjän rikoshyötylaskelman lopputuloksen suuruutta.

- Päämieheni myi netissä paljon kiistatta täysin laillisiakin tuotteita. Ainakin lääkekaupparikoksia koskevat syytteet ja niihin liittyvät menettämisseuraamusvaatimukset on hylättävä.

_Korjattu 6.11. klo 17.55: pirkanmaalaismies toi maahan kymmeniätuhansia pillereitä eikä satojatuhansia, kuten jutussa alun perin luki. Lisäksi mies on tuomittu muutama vuosi sitten salakuljetuksesta eikä erektiolääkkeiden kaupasta. _