Kuokkalan kehäväylä avataan ensi viikolla

Kuokkalan kehäväylä Jyväskylässä on valmistumassa hieman ennakoitua aiemmin. Tikan väyläksi kutsuttu reilun kahden kilometrin mittainen tie avataan liikenteelle ensi viikolla. Reilut kymmenen miljoonaa euroa maksanut Keljon ja Kuokkalan yhdistävä tie on viime vuosien suurimpia tiehankkeita Jyväskylässä

Jyväskylä
Kiertoliittymä Jyväskylän Kuokkalan kehätiellä eli Tikanväylällä.
Jarkko Riikonen / Yle

Kuokkalan valtaväylää on puuhattu Jyväskylään jo lähes 40 vuoden ajan. Nyt valmistumassa on Keljon ja Kuokkalan Hämeenpohjantien yhdistävä osuus, jota on urakoinut Destia. Reilut kymmenen miljoonaa euroa maksava tie on muuttanut maisemaa rajusti. Varsinaisen kehätien yhteydessä rakennettiin 3,5 kilometriä kevyen liikenteen väyliä, kilometri ulkoilureittiä, yhdeksän alikulkukäytävää ja yksi ylikulkusilta.

– Samalla taajaman ympäristö on siistiytynyt, mikä on myös iso saavutus, kertoo Jyväskylän kaupungin rakennuttajainsinööri Simo Suoja.

Uuden tien on tarkoitus palvella etenkin paikallista liikennettä. Raskaita ajoneuvoja sille ei toivota.

– Väylä on katuverkkoa eli paikallisliikennettä varten. Toivomme, että pääliikenne kulkisi Rantaväylää ja Vaajakoskentietä, Suoje toteaa.

Kehäväylä avataan liikenteelle ensi viikolla.

– Tässä riittää vielä töitä urakoitsijalle. Täällä on paljon isoja luiskia, jotka tulevat näillä keleillä hyvin herkästi alas, Suoja sanoo.