Orkesteri-komedia nähdään ensi kesänä myös kesäteatterissa

Näytelmäkirjailija Okko Leon kirjoittama uutuuskomedia Orkesteri – The Everlast on Hämeenlinnan kesäteatterin ensi kesän esitys. KOM-teatterissa lokakuussa kantaesitetty näytelmä on poikinut myös kuunnelman. Myöhemmin on luvassa tv-elokuva ja romaani.

kulttuuri
Orkesteri -The Everlast -näytelmä KOM-teatterissa.
Orkesteri The Everlast -näytelmässä KOM-teatterissa.Yle

Hämeenlinnan kesäteatterin Orkesteri-esityksen ohjaa Martti Töttölä. Hän on innoissaan siitä, että juuri Hämeenlinna saa näytelmän esitettäväkseen.

Lupa esitykselle varmistui vasta äskettäin, joten näyttelijävalinnoista Töttölä ei vielä tässä vaiheessa pysty kertomaan.

Hämeenlinnan kesäteatterin ja tamperelaisen Teatteri Siperian kolmivuotisesta yhteistyöstä on vuosi jäljellä. Töttölän mukaan Siperia-yhteistyötä siirretään vuodella eteenpäin, joskin siperialaisia voi olla mukana myös ensi kesän kokoonpanossa.

Okko Leon Orkesteri – The Everlast kertoo yhden hitin bändistä nimeltään The Everlast. Kun suosio on hiipunut, bändille on jäänyt käteen vain hääkeikat. Takahuoneeseen kurkistava näytelmä sai kantaesityksensä lokakuussa KOM-teatterissa.

Lauri Maijala ohjasi näytelmästä radiokuunnelman, joka esitettiin niin ikään lokakuussa. Kuunnelmaan pääsee vielä käsiksi Yle Areenassa.

Matti Ijäs aloittaa tv-elokuvan kuvaukset ensi keväänä. Sami Parkkinen on puolestaan kirjoittamassa Orkesterista romaania, jonka on tarkoitus ilmestyä vuonna 2014.