Nenäpäivä-kiertue on tänään Kotkan Kauppatorilla

Kymenlaakson Nenäpäivä-kiertue aloitti reissun tiistaina Haminan torilta. Tänään torstaina nenäpäisiä lipaskerääjiä näkee Kotkan Kauppatorilla markkinahumussa. Paikalla on myös AKT:n aluetoimisto tarjoamassa kinkkujuureskeittoa.

Nenäpäivä
Soppajono Kotkan torilla.
AKT:n aluetoimisto tarjoaa kinkkujuureskeittoa Kotkan torilla.Tuuli Liekari / Yle

Nenäpäivää vietetään perjantaina marraskuun 8. päivänä. Nenäpäivän tuotolla tehdään jälleen tärkeää työtä kehitysmaiden lasten koulutuksen ja terveydenhuollon sekä elinolojen parantamiseksi.

Viime vuonna Nenäpäivä keräsi reilut 2 miljoonaa euroa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla.

Nenäpäivä-kampanjassa on mukana yhdeksän kotimaista järjestöä: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK.

Kymenlaaksossa vietetään viikko kierrellen

Kymenlaakson Nenäpäivä-kiertue alkoi tiistaina Haminan torilta. Tänään torstaina Nenäpäivä-kiertue pysähtyy Kotkaan. Tapahtuma alkaa Kauppatorilla kello 10. Myös Kotkan tapahtumassa tapaat lipaskerääjiä, kuulet alueellisia taiteilijoita sekä tarjolla on AKT:n aluetoimiston tarjoamaa kinkkujuureskeittoa.

Nenäpäivä-kiertue huipentuu perjantaina, Nenäpäivänä, Kouvolan Manskilla. Tapahtuma alkaa kello 12. Manskilla voi kuulla ja nähdä monikulttuurisia esityksiä. Kinkkujuureskeittoa yleisölle tarjoaa Kouvolan Ammatillinen paikallisjärjestö. Apusi voit antaa myös Manskilla keräyslippaisiin.

Muita Nenäpäivätapahtumia Kymenlaaksossa:

*Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n järjestöauto on torstaina 7.11. Kotkan Kauppatorilla kello 9-15 ja perjantaina 8.11. Kouvolan Manski alkaen klo 12

*Taito Kymenlaakso järjestää Nenäpäivänä 8.11. nenän huovutusta kauppakeskus Valtarissa kello 10-16. Osallistumismaksu 8 euroa, josta 4 euroa menee nenäpäiväkeräykseen. Paikalla on myös lipaskeräys.

*Kouvolan Tehy järjestää lipaskeräyksen Nenäpäivänä Kouvolan rautatieasemalla.