1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Haaste kaikille Suomen Joulupukeille

Yli kymmenen vuotta Joulupukin apurina toiminut Jari Mertala haastaa kaikki kollegansa tukemaan uuden lastensairaalan rakentamista. Mertala lupaa itse 35 prosenttia kaikesta apupukkina saamastaan tuotosta sairaalan tukemiseen.

Kotimaan uutiset
Jari Mertala
Yle Perämeri

Kemiläinen Jari Mertala on toiminut Joulupukin apurina yli kymmenen vuotta ja tänä vuonna hän haluaa lahjoittaa toiminnallaan rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Mietin kuinka voisin omalta osalta tuoda panoksen lastensairaalan keräykseen ja tajusin, että tässähän on hyvä keino. Päätin, että 35 prosenttia kaikesta apupukin homman tuotosta menee lastensairaalan tukemiseen, Mertala kertoo.

Mertalalla on myös haaste kaikille Suomea kiertäville pukin apureille. Hän haastaa kaikki kollegat tukemaan hyvää asiaa.

– Haluankin haastaa kaikki kollegat ympäri Suomen mukaan tukemaan lastensairalaa, Mertala toteaa.

Porukalla isompi summa

Mertalan tavoitteena on saada kerättyä lastensairaalalle ainakin muutama satanen.

– Jos sellaisen 300 euroa saisin täyteen niin tavoite täyttyisi. Uskon ja toivon, että summasta tulee huomattavasti isompi jos ja kun muutkin apupukit ryhtyvät lastensairaalan tukemiseen, Mertala sanoo.

Helsingin Meilahteen on päätetty rakentaa uusi lastensairaala, joka korvaa Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat. Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen.

Lue seuraavaksi