Kepu saa Sankari-palkinnon

Viime kesänä 2-vuotias pikkupoika katosi marjareissulla Toivakassa. Useita tunteja kadoksissa olleen jäljille johdatti lopulta Vapaaehtoisen pelastuspalvelun etsintöihin koulutettu saksanpaimenkoira Kepu.

Kotimaa
Maarit Rokkamäki ja sankarikoira Kepu.
Maarit Rokkamäki ja sankarikoira Kepu.Jussi Mansikkaviita

Toivakassa heinäkuussa pieni poika katosi vanhemmiltaan marjaretken aikana. Pojan etsintöihin osallistui lähes sata vapaaehtoista ja 15 poliisia. Käytössä oli myös rajavartiolaitoksen helikopteri sekä poliisikoiria ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun koira.

Keski-Suomen pelastuslaitoksella työskentelevän ja pelastuskoiratoimintaa harrastavan Maarit Rokkamäen saksanpaimenkoira Kepu sai etsinnöissä vainun kadonneen jalanjäljestä ja johdatti pojan luo. Poika oli löydettäessä väsynyt ja märissä vaatteissa, mutta muuten hyvässä kunnossa.

- Pelastuskoiraihmiset löysivät tien pientareelta pieniä saappaan jälkiä. Siitä lähdettin Kepun kanssa jälkeä ajamaan. Eipä taida tällaista enää koskaan pelastuskoirauralla tapahtua. Siinä vaiheessa kun näin pojan, kyyneleet tulvahtivat heti silmiin, kertoi Rokkamäki pojan löytymisestä kesällä Yle Keski-Suomelle.

Koiran urotyö saa joulukuussa valtakunnallisen tunnustuksen, kun Kennelliitto palkitsee Kepun sankarikoirana.

Suomen Kennelliitto myöntää tänä vuonna kaikkiaan 16 koiralle Sankarikoira-arvon ja 13 koiraa saa kunniamaininnan.

Sankarikoira-arvon voivat saada koirat, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Koirat palkitaan Kennelliiton Koira2013-tapahtumassa joulukuun 15. päivänä.

** **