13-vuotias Roni Mäkinen: Ilman musiikkia ei voi tehdä mitään

Kotkalainen 13-vuotias Roni Mäkinen pääsi The Voice Kids -televisio-ohjelmassa semifinaaleihin asti. Hän kertoo oppineensa ohjelman teon aikana paljon uutta musiikista.

ilmiöt
Roni Mäkinen
Roni Mäkinen. Maija Tuunila / Yle

13-vuotias Roni Mäkinen on nuori laulajalupaus Kotkasta. Nelosen The Voice Kids -televisio-ohjelmassa hurmannut poika pääsi kilpailussa semifinaaleihin asti. Putoaminen ei jäänyt harmittamaan.

- Kokemuksesta tuli ainoastaan hyvä mieli, olen todella iloinen siitä. Sain ohjelmasta uusia kavereita, ja tutustuin tuomareihin paremmin, Mäkinen kertoo.

Mäkinen on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut laulaja. 5-vuotiaana laulamisen aloittanut poika on esiintynyt oman bändinsä kanssa monenlaisissa tilaisuuksissa ja ohjelmassa pärjääminen poiki lisää keikkoja.

Mäkinen kehuu ohjelman tuomareita ja yleistä ilmapiiriä. Hän kertoo myös oppineensa runsaasti uusia asioita musiikista.

- Se oli hieman kuin musiikkikoulu. Nykyään laulan entistä enemmän ja mietin sävellajeja. Opin myös soittamaan erilaisia soittimia.

Pojan haaveissa on ura musiikin parissa. Sitä ennen on kuitenkin opeteltava muitakin taitoja:

- Haluan opetella soittamaan erilaisilla soittimilla, beatboxaamaan ja imitoimaan hauskoja hahmoja. Unelmani olisi olla kuuluisa artisti, Mäkinen sanoo.

Mäkinen kertoo laulavansa joka päivä ja missä vain. Musiikki merkitsee hänelle paljon.

- Ilman musiikkia ei voi tehdä mitään, on vain tylsää. Kun musiikkia kuuluu, silloin on aina kivaa, Mäkinen sanoo.