Pekkarinen Talvivaarasta: Konkurssi ei ole paras vaihtoehto

Talousvaliokunnan puheenjohtajan Mauri Pekkarisen (kesk.) mielestä konkurssi ei ole Talvivaaran tilanteessa paras vaihtoehto. Pekkarinen luottaa, että Talvivaara nousee vielä. Jos Talvivaara kaatuu, siitä voisi tulla iso lasku veronmaksajille.

Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Jos vaikeuksissa oleva kaivosyhtiö Talvivaara ei saa lisärahoitusta markkinoilta, valtio joutuu rientämään apuun, arvioi eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.).

- Tavalla tai toisella Solidium joutuu tähän mukaan, Pekkarinen kommentoi Radio Suomen Ajantasan haastattelussa.

Valtion omistama sijoitusyhtiö Solidium omistaa Talvivaarasta tällä hetkellä vajaat 17 prosenttia. Solidium on Talvivaaran suurin omistaja.

Sitä Pekkarinen ei spekuloinut, miten suureksi Solidiumin omistusosuus voisi nousta.

- Nyt ollaan ajauduttu tilanteeseen, jossa valtio joutuu kantamaan merkittävän taakan. Kun aletaan katsoa, mikä on se paras vaihtoehto, miten selvitään, mielestäni konkurssi ei ole paras vaihtoehto.

Pekkarinen sanoi Ajantasassa, että jos Talvivaara kaatuisi, siitä voisi tulla iso lasku valtiolle.

Pekkarinen myös luottaa, että Talvivaara nousee ennen pitkää.

- Jos konkurssipesä alkaa myydä, vaarana on että Talvivaara menee ulkomaisiin käsiin.

Talvivaaran osakkeen arvo on nyt muutamia senttejä. Pekkarinen totesikin, että Talvivaara-sijoituksesta on "tullut takkiin ja pahasti".

- Valtio on sijoittajana ja myös laskunmaksajana, jos kaikki menee kanttuvei. (Talvivaaran tilanteessa) pitää hakea ratkaisu, joka on veronmaksajille paras.