1. yle.fi
  2. Uutiset

Tulevaisuuden Orimattilassa käyskennellään Napolinkujalla ja Veronnankadulla

Tulevalle asuinalueelle etsitään italialaista tunnelmaa kadunnimistä. Ensimmäisen vaiheen kaavaluonnokset on tarkoitus laittaa nähtäville loppusyksyllä. Ennen kuin tulevaisuuden kaupunkia päästään rakentamaan, alueen lepakkotilanne täytyy selvittää.

lepakot
Hennan kaava
Heikki Ahonen / Yle

Orimattila ottaa huomioon lepakot Hennan tulevaisuudenkaupungin suunnittelussa. Alueen kaavoitukseen liittyvässä luontoselvityksessä lepakoita on havaittu erään talon pihapiirissä.

EU:n luontodirektiivin mukaan lepakoiden lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen on kielletty ilman ympäristöviranomaisten lupaa. Vaikka pihapiiri ei sijaitse kaava-alueella, Orimattila aikoo selvittää käyttävätkö lepakot lähirakennuksia lisääntymis- ja levähdyspaikkoina.

Ensimmäiset kaavaluonnokset Hennasta ovat valmistuneet. Kaava-alueen suuruus on 20 hehtaaria, josta rakentamiseen tarkoitettua aluetta on kahdeksan hehtaaria. Rakennusoikeutta kaava-alueella on 64 000 neliömetriä.

Alustavasti Hennaan on hahmoteltu muun muassa italialaisperäisiä kadunnimiä. Alueella voisi liikkua esimerkiksi Veronnankadulla ja Napolinkujalla. Pääväylää kutsuttaisiin Hennan bulevardiksi.

Nimistössä on viittauksia myös hedelmiin, sillä Hennasta löytyisi myös Kiivipolku ja Kriikunapuisto.

Lue seuraavaksi