Parikkalan perussuomalaiset: Ari Berg kaappasi vallan kunnanjohtaja Olanderilta

Perussuomalaisten mielestä kunnan johtokaksikon huonot suhteet ovat vaikeuttaneet kunnan johtamista.

Parikkala

Perussuomalaisten Parikkalan yhdistyksen puheenjohtaja Matti Sokkasen mukaan Parikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Berg on käytännössä kaapannut kunnan ohjat itselleen kunnanjohtaja Hans Olanderilta.

- Ari Berg käy aika usein kunnassa katsomassa tilannetta ja kun kunnanjohtaja sanoo, että tehdään asia näin niin Ari Berg sanookin, että tehdään toisinpäin. Kunnassa olevat henkilöt eivät uskalla tehdä oikeastaan mitään ilman Ari Bergin käskyä, Sokkanen sanoo.

Parikkalan kunnanjohtaja Hans Olanderin irtisanoutuminen tuli julki keskiviikkona. Asiasta oli kuitenkin sovittu kunnanhallituksen kokouksessa jo kuukausi sitten. Yle Etelä-Karjalan saaman dokumentin mukaan kunnanjohtaja Hans Olander olisi käynnistänyt oikeusprosessin työpaikkakiusaamisesta, jos sopimusta ei olisi syntynyt.

Samassa kokouksessa muutettiin myös Olanderin johtajasopimusta niin, että Olander saa yhdeksän kuukauden palkan suuruisen erokorvauksen irtisanoutuessaan. Lisäksi sovittiin, että kunnanjohtajan irtisanoutumista ei kommentoida millään tavalla.

Olander irtisanoutui 1.11.2013 mutta jatkaa työssään vuoden loppuun.