Nenäpäivän satoa - Kun kommunisti tyhjää potkaisi

Lapin kansanedustajat ovat Yle Lapin lähetyksissä kertoneet Nenäpäivän merkeissä sattumuksia, joita poliitikkojen suusta ei yleensä kuule. Vasemmistoliiton kansanedustaja Markus Mustajärven hykerryttävä kokemus sattui eduskunnan legendaarisessa saunassa.

Kotimaa
eduskunta
Eduskuntatalo.Yle

Tavoitettaessa Markus Mustajärvi samoilee kotimaisemissaan Savukosken ja Pelkosenniemen rajamaastossa syksyn ainoalla hirvijahtireissullaan, punainen liivi yllään ja punainen pipo päässään. Nenäviikolla hän ei pistäisi pahakseen lisätä asukokonaisuuteen myös punaisen nenän. Tällä hän ei kuitenkaan viittaa alkavaan pikkujoulukauteen, vaan Nenäpäivään. Eittämättä punainen pukeekin Vasemmistoliiton miestä.

- Joo, kyllä väriä pitää tunnustaa, Mustajärvi myöntää.

Nauru pidentää työyhteisöhenkeä

Kansanedustaja Markus Mustajärvi on huolissaan kehitysyhteistyömäärärahojen leikkauksista.

- Ei tästä kovin montaa vuosikymmentä ole, kun meitäkin autettiin ja syystä. Pitäisi muistaa, että joillakin voi olla asiat paljon huonommin kuin meillä, Mustajärvi viittaa Nenäpäivän keräyskohteisiin kehitysmaissa.

Nenäpäivän luonteeseen kuuluu hauskanpito hyvän asian puolesta ja päinvastoin kuin voisi luulla, eduskunnassakin läppä lentää ja huumori kukkiii yli puoluerajojen.

- Eduskunnassa on aivan loistavaa tilannehuumoria ja mikä parasta, hauskanpito on yhteistä myös poliitikkojen ja eduskunnan henkilökunnan kesken. Se on iso asia työyhteisön hyvinvoinnin kannalta, että välit on mutkattomat, Mustajärvi kiittelee.

Hyökkäys toisesta leiristä

Markus Mustajärveen uppoaa nopea tilannekomiikka, jossa pitää osata nauraa itselleen. Sitä kykyä tarvittiin, kun Mustajärvi meni eduskunnan saunaan vasta leikattu polvi kuntoutusvaiheessa.

- Mallailin pukuhuoneessa jalakapallon potkuliikettä, tein toistoja ja kokeilin, että kuinka se jalalka pellaa. Ovi kolahti ja yks ministerin erityisavustaja tuli sisään. Käveli ensin ohi, katto sitten minua ja alako nauraa oikein leviästi. Ei puhu mitään, kattoo vain. Minä jatkan näitä potkuliikkeitä ja niin kauan se tuijotti ja nauro minua, että mulla alako vaivaamaan. Minä sitte kysyin häneltä, että: "Mitä kuiten vahtaat ja naurat nuin leviästi?"

- Se kaveri oli vähän aikaa hilijaa ja sano sitten, että: "On niin mukava kattoa, kun kommunisti potkasee tyhjää."