PLO perää kansainvälistä tutkimusta Arafatin kuolemasta

Sveitsiläiset tutkijat kertoivat keskiviikkona löytäneensä palestiinalaisten Arafatin luista suuria pitoisuuksia radioaktiivista poloniumia. PLO uskoo, että Arafat myrkytettiin kuoliaaksi.

Ulkomaat
Jasser Arafatin hauta Ramallahissa Länsirannalla.
Atef Safadi / EPA

Palestiinan vapautusjärjestö PLO perää kansainvälistä tutkimusta palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin kuolemasta. PLO puhuu Arafatin kuolemasta tappona.

Sveitsiläiset tutkijat kertoivat keskiviikkona löytäneensä palestiinalaisten Arafatin luista suuria pitoisuuksia radioaktiivista poloniumia. Uutiskanava Al-Jazeeran mukaan poloniumia löytyi 18-kertaisen määrän normaaliin verrattuna. Jo aiemmin sveitsiläistutkijat kertoivat löytäneensä poloniumia Arafatin vaatteista.

– Kokeet todistavat, että Arafat myrkytettiin poloniumilla, ja tätä ainetta omistavat valtiot, eivät ihmiset. Se tarkoittaa, että rikoksen tekijä oli valtio, PLO:n hallituksen jäsen Wasel Abu Yusef väittää.

Hän vaatii kansainvälisen komitean perustamista tutkimaan Arafin kuolemaa. Asiantuntijoiden mukaan sveitsiläistutkijoiden tuloksista ei voi päätellä, myrkytettiinkö Arafat vai ei. Arafat kuoli Ranskassa marraskuussa 2004. Hän oli kuollessaan 75-vuotias.

Lähteet: AFP