Tähdet "tottelevat" Pikku Penaa - kutsu tuli itsenäisyyspäiväjuhliin

Hyväntekeväisyystyöstään tunnettu hämeenlinnalainen Pentti Nyholm sai kutsun Tasavallan presidentin itsenäisyyspäiväjuhliin. Jokainen ihminen voi auttaa, on Nyholmin viesti.

Linnan juhlat
Yksi Pentti Nyholmin roolihahmoista on pellehyppääjä Suuri Loiskahdus
Yksi Pentti Nyholmin roolihahmoista on pellehyppääjä Suuri LoiskahdusPentti Nyholm

Hämeenlinnalainen Pentti "Pikku-Pena" Nyholm on tunnettu paikallisesti vahvasta hyväntekeväisyystyöstään pienen ihmisen puolesta. Lastenklinikoiden Kummit ja saattohoitokoti Koivikko ovat hänen sydäntään lähellä. Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosastolle hän tekee koko ajan töitä. Nyt Nyholmin työ on huomattu myös valtakunnallisesti, sillä hän sai kutsun presidentti Sauli Niinistön ja puolisonsa Jenni Haukion itsenäisyyspäiväjuhliin Tampereelle.

Meinasin pudota tuolille kun näin kutsun

- Meinasin pudota tuolille kun selasin postia ja siellä oli kirje Tasavallan presidentin kansliasta. Vaimo oli juuri leikattu sairaalassa ja ei meinannut uskoa, kun soitin heräämöön, että tällainen kutsu kahville tuli.

Pentti Nyholm aikoo tietysti mennä vaimonsa Tuulan kanssa itsenäisyyspäiväjuhlaan ja konserttiin.

- Otan kunnioituksella kutsun vastaan. Tämä on samalla kutsu tälle työlle, mitä olen tehnyt 30 vuotta ja kaikille yhteistyökumppaneille.

Kun Pena soittaa, tähdet tulevat. Pirjo Nuotio, Anna-Liisa Tilus, Kalevi Kiviniemi, Jaakko Ryhänen, Esa Ruuttunen, Mia Heikkinen, jääkiekkoväestä puhumattakaan jne.

Jokainen voi auttaa

- Ihmisen pitää auttaa toista. Aina puhutaan, että se on yhteiskunnan asia, mutta mehän olemme yhteiskunta, Nyholm sanoo.

Hyväntekeväisyystyö on tuonut elämään paljon sisältöä ja havaintoja, että sillä on merkitystä. Yhteistyökumppanit ovat Nyholmin mukaan tärkeässä osassa.

- Lastenklinikoiden kummit ja hyväntekeväisyystempaukset ovat kohteitani ja erityisesti saattohoitokoti Koivikko.Presidentin piti tulla elokuun jäähallitempaukseen, mutta sitten tuli tämä Putin Ruotsiin. Mutta ehkä se tieto on täältä kulkeutunut Helsinkiin asti ja mulle sattui nyt kunnia, Nyholm juttelee.

Esimerkiksi lokakuisessa saattohoitokoti Koivikon hyväksi kerätyssä konsertissa oli yleisöä lähes 800. Konsertin esiintyjät tulivat tietysti ilmaiseksi tilaisuuteen. Nyt hän on valmistautumassa joulupukkikauteen ja joulukorttihyväntekeväisyyteen, kun Kalevi Eklöfin kortteja myydään ja koko tuotto menee Kanta-Hämeen keskussairaalan lastenosastolle.

- Kaikista tärkeintä on ihmiselle, että saisi olla terve. ja edelleenkin olen sitä mieltä, että meillä Suomessa on hyvin asiat. Kyllä me pystymme auttamaan muita, Pentti Nyholm sanoo omaksi itsenäisyyspäivämotokseen.