Himanen korosti raportissaan ihmisten hyvinvointia - millainen on arvokas elämä?

Filosofi Pekka Himasen tulevaisuusselonteon loppuraportin viesti on, että kansalliseksi tavoitteeksi on nostettava kaikkien mahdollisuus arvokkaaseen elämään. Miten hyvinvointia ja menestystä voitaisiin mitata? Miten luottamusyhteiskunta luodaan? Onko Suomessa henkinen kestävyysvaje?

Osallistu
Pekka Himanen
Yle

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mielestä ajankohtainen kysymys Suomessa on, mitä valtio voisi tehdä sen eteen, että kansalaisten luottamus julkiseen valtaan lisääntyisi. – Pitäisikö antaa joissakin asioissa ihmisille enemmän valinnanvapautta, pohti Katainen

Millainen on arvokas elämä? Miten luottamusyhteiskunta luodaan? Onko Suomessa henkinen kestävyysvaje?

Raportin mukaan tätä toteutettaisiin käytännössä uudistamalla hyvinvointivaltio, siirtymällä ekologiseen talouteen, ottamalla arvokkaan elämän ideologia osaksi koulujen kasvatustyötä, muuttamalla suomalaista johtamis- ja työkulttuuria sekä muuttamalla poliittista johtajuutta visionäärisempään suuntaan.

Tänään julkistettu professori Pekka Himasen ja professori Manuel Castellsin tutkimusryhmän tekemä kansainvälinen tutkimus on noin 400-sivuinen. Suomen osuus on vain osa tutkimuskokonaisuudesta. Raporttia on myös kritisoitu.

Raportti kokonaisuudessaan (pdf-muodossa, avautuu uuteen ikkunaan) (siirryt toiseen palveluun)