Nenäpäivä näkyy ja kuuluu tänään – tule mukaan hyvän asian puolesta

Vuoden näyttävintä hyväntekeväisyystapahtumaa Nenäpäivää vietetään perjantaina. Nenäpäivän ajatuksena on kerätä varoja kehitysmaiden lasten auttamiseen. Katso täältä Nenäpäivän tapahtumat Pohjois-Savossa!

Nenäpäivä
Heidi Törnroos poseeraa Nenäpäivän merkeissä.
Toni Pitkänen / Yle

Perjantaina vietettävä Nenäpäivä näkyy ja kuuluu tänään Pohjois-Savossa. Nenäpäivä kerää varoja kehitysmaiden lasten hyväksi ja samalla yllyttää suomalaisia varainkeräykseen hauskalla tavalla.

Pohjois-Savossa Nenäpäivän näkyvin osuus on Kuopion torilla järjestettävä tapahtumakimara, jossa voi tavata myös Yle Savon väkeä. Torilta löytyy muun muassa lastentarvikekirppis sekä radionkuuntelijoilta tulleiden villasukkien kauppapaikka. Kello kymmenestä alkaen tarjolla on hernerokkaa ja puoliltapäivin myös muurinpohjalettuja.

Kuopion kaupunginjohtaja on lupautunut tulemaan nuorten hiillostettavaksi Nuorten Palvelun järjestämässä "kaupunginjohtajan grillijuhlassa" kello 11.30. Trubaduuri Juuso Happonen esiintyy noin kello 12. Tapahtuman juontaa Olavi Rytkönen.

Kuopion tuomiokirkossa järjestetään Nenäpäivän iltana messu, jonka tuotto menee hyväntekeväisyyteen.

Iisalmessa järjestetään muun muassa Nenäpäivän kirpputori kello 10–14 sekä huutokauppa sen jälkeen. Kaavilla puolestaan kirkonkylän koululaiset keräävät rahaa myyjäisillä ja kirpputorilla. Suonenjoella Nenäpäivänä järjestetään Ravintola Mikossa tanssit, joiden pääsymaksut menevät hyväntekeväisyyteen.

Tervon torinkulman Puodissa ja Puhvetissa vietetään yksivuotissynttäreitä kello 10–17. Ohjelmassa on työnäytöksiä ja arpajaiset, joiden tuotto menee Nenäpäivän keräykseen.

Kuopiolaiset Lions-järjestöt keräsivät jo hyvän potin KalPan ottelussa 2.11. ja Nenäpäivänä leijonat ovat liikkeellä Kuopion Prismassa.

Yle Savo välittää Nenäpäivän tunnelmat netissä, radiossa ja televisiossa.