Tuhat ilmapalloa vei hapen vapaaehtoisilta

Nenäpäiväkampanja huipentuu perjantaina Pirkanmaalla Ideaparkin kuusituntiseen hassunhauskaan tapahtumaan. Puitteita rakennettiin kovaa vauhtia torstaina mm. täyttämällä tuhat ilmapalloa.

ilmiöt
Nenäpäivä-ilmapalloja ja puhaltajia
Nenäpäivä-ilmapalloja ja puhaltajiaMarkus Kuusijoensuu

Nenäpäivään voi osallistua monin tavoin. Urheiluhierojakoulun opiskelijat lämmittelivät torstaina nenäkuntoaan täyttämällä tuhat ilmapalloa. Perjantaina he hierovat Ideaparkissa Nenäpäivä-tapahtuman vieraita pientä maksua vastaan.

Klaus Virtanen valmistautui täyttöurakkaan hartaudella.

- Söin hyvän aamupalan ja olen harjoitellut ilmapallon puhallusta. Kuusi baaria per pallo, ei tämä ole paha nakki, Virtanen nauroi.

Tosiasiassa opiskelijoilla oli käytössään myös kaksi ilmapallontäyttökonetta. Puhaltaen täytettiin vain osa palloista. Solmiminen oli oma urakkansa.

- Onneksi meillä hierojaopiskelijoilla riittää sorminäppäryyttä, Tuomas Liikala totesi.

Ilmapallourakassa oli mukana kolme opiskelijaa, yksi tet-harjoittelija ja opettaja Markus Kuusijoensuu. Perjantai on hierojille varsinainen koitos.

- Näiden näpit kestäisivät huomisen kuusituntisen urakan putkeenkin, mutta vaihtelemme hierojaa, jotta opiskelijat pääsevät nauttimaan tapahtuman muusta annista, Kuusijoensuu lupasi.

Höpsöttelytunnelmiin pääsee Lempäälän Ideaparkissa perjantaina kello 14-20. Kauppakeskuksen valloittavat nenäilyn merkeissä musiikki, tanssi, sirkus ja stand up. Tapahtuma on Yle Tampereen, Fidan, Ideaparkin ja lukuisten muiden toimijoiden yhteinen ponnistus.