1. yle.fi
  2. Uutiset

Siilinjärvi saa pelata ykkösessä valituksista huolimatta

Siilinjärven Pesis sai sarjapaikan miesten ykköspesikseen, kun yksi joukkue luopui paikasta. Kaksi muutakin joukkuetta olisi SiiPen lisäksi halunnut nousta ykköspesikseen. Nämä joukkueet tekivät valituksen, jota Pesäpalloliitto pitää aiheettomana.

urheilu

Siilinjärven Pesis saa pelata miesten ykköspesiksessä kaudella 2014 Pesäpalloliitolle osoitetuista valituksista huolimatta. Pesäpalloliiton liittojohtokunta käsitteli Jyväskylän ja Lievestuoreen joukkueiden valitukset torstaina.

- Tarvetta päätöksen muutokseen ei ollut. Liitto ei tätä juttua enää käsittele, kertoo pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi.

Suomensarjan joukkueet Jyväskylän Lohi-Pesis ja Lievestuoreen Kisa valittivat Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmän päätöksestä antaa ykkössarjapaikka niitä heikommin samassa sarjassa kaudella 2013 menestyneelle Siilinjärven Pesikselle.

Pesäpalloliitto myönsi sarjapaikan Siilinjärvelle avoimessa haussa sen jälkeen kun Seinäjoen JymyJussit oli luopunut sarjapaikastaan.

Lohi-Pesiksen puheenjohtajan Simo Halttusen, valmentaja Petri Pennasen ja kakkospelinjohtaja Elmeri Pajarin näkemys on, että sarjapaikka olisi pitänyt ratkaista pääasiassa viime kauden pelisuoritusten perusteella.

Pesäpalloliiton liittojohtokunnan mielestä aiemman vuoden pelimenestys oli vain yksi asia valintaperusteissa.

Myös liiton taloudenpitoa moitittiin

Lohi-pesiksen johtajat arvostelevat Pesäpalloliittoa myös avoimuuden puutteesta, taloudenpidosta ja Jyväskylän seudun pesäpalloilun kohtelusta. Heidän mielestään Pesäpalloliiton johtajilla on vastuisiin nähden kohtuuttomat palkat. Myös liiton toimistotilat Helsingissä ovat Lohi-Pesiksen johtajien mukaan kalliit.

Liiton johtamiseen ja taloudenpitoon liittyviä arvosteluja liittojohtokunta ei Arto Ojaniemen mukaan torstain kokouksessaan käynyt läpi.

- Kalliit kustannukset ovat aina suhteellinen asia, Arto Ojaniemi kertoo Yle Savolle.

Lue seuraavaksi