Lappeenranta muuttaa pallokenttiä rahaksi

Useimmat käytöstä poistettavat palloilukentät ovat olleet jo vuosia poissa käytöstä, eikä niitä ole kunnostettu. Säästötoimien yhteydessä myös nämä alueet halutaan tuottavampaan käyttöön.

liikuntatilat
Jalkapallo pelikentällä.
Anssi Leppänen / Yle

Lappeenrannan kaupunki on muuttamassa vanhoja palloilukenttiä rahaksi. Noin kymmenelle vanhalle ulkoliikunta-alueelle pohditaan parhaillaan muuta käyttöä.

Muutoskohteina ovat Skinnarilan ulkoilumaja tontteineen, Lapveden pallokenttä, Lumikontien pallokenttä Hartikkalassa, Kaukaan pallokenttä, Kuuselan kenttä, Voisalmen pallokenttä ja tenniskentät. Voisalmen jääkiekkokaukalo siirretään Voisalmen koulun pihalle.

Lisäksi muutoskohteina ovat Kivisalmen käyttämätön kenttävaraus, Lavolan kaukalo, Hopeavuoren kuntopolku ja Kuusimäen kenttä. Kauriinkadun kenttää pienennetään.

Joillekin kentille on suunniteltu kaavoittettavan asuintontteja. Yleiskaava-arkkitehti Marjo Saukkosen mukaan muutamille kentille kaavoitusta on jo aloitettu.

Muuhun käyttöön otettavat palloilukentät ovat pääasiassa olleet jo pitkään käyttämättöminä. Liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman toivoo, että kenttien myynnistä saatavat varat voitaisiin käyttää liikuntapaikkojen ylläpitoon ja kunnostuksiin.