Tavarajuna törmäsi kaivuriin – junaliikenne seisoo Kokkolan ja Pännäisten välillä

Junat Kokkolan ja Pännäisten välillä korvataan linja-autoilla. Kaivurin kuljettaja loukkaantui lievästi onnettomuudessa.

Kotimaa

Tavarajuna on törmännyt kaivinkoneeseen Pohjanmaan radalla Pedersören kunnassa. Junaliikenne on pysähdyksissä Kokkolan ja Pännäisten välillä, kertoo VR.

Pohjanmaan pelastuslaitoksen mukaan kaivurin kuljettaja loukkaantui lievästi Katternön kylässä sattuneessa onnettomuudessa.

Pelastuslaitoksen paloesimies Tor Johansson sanoo, että kaivinkone oli liian lähellä kiskoja. Alueella tehdään parhaillaan rataremonttia.

Junan veturin polttoainesäiliö vaurioitui törmäyksessä sillä seurauksella, että ulos valui noin 600 litraa polttoöljyä. Johanssonin mukaan juna on vedettävä pois onnettomuuspaikalta.

VR:n mukaan onnettomuustutkintakeskuksen edustajat ovat menossa tapahtumapaikalle suorittamaan tilannearvion. Vasta sen jälkeen tiedetään, kuinka kauan junaliikenteen keskeytys kestää.

Kokkolan ja Pännäisten välille on järjestetty linja-autokuljetuksia. Kaukojunat käännetään toistaiseksi Pännäisissä ja Kokkolassa.

VR sai tiedon onnettomuudesta kello 17.45 torstai-iltana.