Kirsikkatomaatti kruunaa Nenäpäivän salaatin – ja kirsikka muffinin

Nenäpäivä ansaitsee oman virallisen ruoka-annoksensa. Näin ajateltiin joensuulaisessa Surakan baarissa, ja niinpä syntyi idea Nenäpäivän lounaasta. Tarjolla on ruokaisaa salaattia ja jälkiruuaksi kirsikkamuffini kahvin kanssa.

Nenäpäivä
Nenäpäiväksi kehitelty ruoka-annos.
Riina Seppänen

Surakan baari Taitokorttelissa on tuoreimpia tulokkaita Joensuun ravintolamaailmassa. Lounasajan tarjoilu aloitettiin lokakuun viimeisellä viikolla.

Nenäpäivän innoittamana Surakan baarissa ideoitiin juuri tähän päivään sopiva lounas punaisine yksityiskohtineen. Lounaan suunnittelivat toimitusjohtaja Riina Seppänen ja mm. kokkina häärivä Antti Gavrilov sekä Petri Heikkinen. Annosten tuotosta osa lahjoitetaan Nenäpäivä-keräykseen.

- Nenähän on pääosassa eli sellaiset punaiset pallot tuli lähinnä mieleen. Sen intuition mukaan tästä salaatista löytyy kaikkea pyöreää eli mozzarellapalloja, marinoituja lihapullia ja kirsikkatomaatteja, kertoo Nenäpäivän lounassalaatin ideoinnista Antti Gavrilov.

Salaatti syntyy seuraavista aineksista:

jääsalaattia

tuorekurkkua

sipulia

rucolaa

varsiselleriä

Annoksen päälle:

kirsikkatomaatteja

mozzarellapalloja

lihapullia

Yrttiöljy:

rypsiöljyä tai oliiviöljyä loraus kupin pohjalle

valkosipulia

rucolaa

yrttejä maun mukaan

ripaus suolaa

Salaattiainekset huuhdotaan, pilkotaan ja sekoitetaan. Yrttiöljyn ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella ja lisätään salaatin joukkoon. Annos viimeistellään kirsikkatomaateilla, mozzarellapalloilla ja lihapullilla.

Surakan baarissa Nenäpäivän lounaan jälkiruuaksi tarjoillaan Nenämuffineita kahvin kanssa. Muffinit koristellaan päivän teemaan sopivasti iloisen punaisilla sokeroiduilla säilykekirsikoilla.