Nenäpäivää juhlitaan tänään Kouvolan Manskilla

Kymenlaakson Nenäpäiväkiertue huipentuu tänään Nenäpäivänä Kouvolassa, jossa yleisö saa nauttia muun muassa monikulttuurisesta ohjelmasta. Tarjolla on myös Kouvolan Ammatillisen paikallisjärjestön tarjoamaa kinkkujuureskeittoa. Paikalla tietysti myös lipaskerääjät.

Nenäpäivä
nenäpäivän lipaskerääjiä
Nenäpäivää vietettiin torstaina Kotkassa.Maija Tuunila / Yle

Nenäpäivää vietetään perjantaina marraskuun 8. päivänä. Nenäpäivän tuotolla tehdään jälleen tärkeää työtä kehitysmaiden lasten koulutuksen ja terveydenhuollon sekä elinolojen parantamiseksi.

Kymenlaakson Nenäpäiväkiertue alkoi tiistaina Haminasta ja jatkoi torstaina Kotkan Kauppatorille. Tänään Nenäpäivänä Nenäpäivätapahtuma on Kouvolan Manskilla.

Tapahtuma alkaa kello 12. Paikalla on lipaskerääjiä, joten yleisö voi osallistua siellä Nenäpäiväkeräykseen kätevästi. Tapahtumassa on monikulttuurista ohjelmaa tanssin ja laulun merkeissä. Lisäksi Kouvolan Ammatillinen paikallisjärjestö tarjoaa ilmaista kinkkujuureskeittoa.

Manskin Nenäpäivätapahtuman lisäksi Taito Kymenlaakso järjestää nenän huovutusta kauppakeskus Valtarissa kello 10-16. Osallistumismaksu 8 euroa, josta 4 euroa menee nenäpäiväkeräykseen. Paikalla on myös lipaskeräys. Lisäksi Kouvolan Tehy järjestää lipaskeräyksen Nenäpäivänä Kouvolan rautatieasemalla.

Tavoitteena 2,5 miljoonaa

Viime vuonna Nenäpäivä keräsi reilut 2 miljoonaa euroa. Suomalaisten avulla tuhannet lapset pääsevät kouluun, saavat suojaa hiv-tartunnalta tai nukkuvat yönsä turvassa malariaverkon alla. Tämän vuoden tavoite on 2,5 miljoonaa euroa.

Nenäpäivä-kampanjassa on mukana yhdeksän kotimaista järjestöä: Suomen UNICEF, Kirkon Ulkomaanapu, Suomen Punainen Risti, Pelastakaa Lapset, Plan Suomi Säätiö, Fida International, Suomen Lähetysseura, Solidaarisuus ja SASK.