Thainaisten korttiköörissä kiskottiin korkoa

Lahdessa thaihieromossa kokoontunut naisten korttirinki velkaantui pelinpyörittäjälle. Vuonna 1970 syntynyt nainen lainasi kahdelle korttipelurille rahaa kovaa korkoa vastaan. Kaikki pelurit olivat Suomeen muuttaneita thainaisia.

Kotimaa
Korttipakka.
Yle

Erikoinen koronkiskontasyyte käsiteltiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa torstaina. Syyttäjä vaati vuonna 1970 syntyneelle naiselle rangaistusta kiskonnasta.

Korttirinki kokoontui pelinpyörittäjän huoneistoon, jossa syötiin, seurusteltiin ja pelattiin korttia rahasta. Pelit olivat thaimaalaisia korttipelejä.

Kun peliringissä olleilta loppuivat rahat, pelitoimintaa pyörittänyt nainen oli lainannut rahaa kumppaneille. Summat olivat muutamia tuhansia euroja. Korkoa niistä hän vaati kuukaudessa noin kymmenen prosenttia.

Käräjäoikeus katsoi, että tällainen toiminta täytti kiskonnan tunnusmerkistön ja tuomitsi naisen 40 päiväsakkoon. Hän sai maksettavaa 204 euroa. Sakkosummaa vähensi se, että nainen oli ollut kaksi vuorokautta pidätettynä. Hän joutuu maksamaan kahdelle asianomistajalle 1 000 ja 2 400 euroa. Kiskonta oli tapahtunut 1.8.2012 ja 5. maaliskuuta 2013 välisenä aikana.

Korttiköörissä oli ollut useampia naisia, mutta heidän kohdaltaan ei löytynyt viitteitä siitä, että heiltä olisi kiskottu korkoa.