Solidium: Olemme pettyneitä Talvivaaraan

Talvivaaran heikosta kehityksestä huolimatta valtion sijoitusyhtiö ei ole menettänyt toivoaan kaivosalan suhteen. Sijoitusjohtaja Hanna Masalan mukaan Solidium uskoo edelleen, että kaivosala voi olla merkittävä kasvuala Suomelle.

talous
Talvivaaran kaivoksella dumpperi huristelee maa-aineslastissa.
Talvivaaran pelastamiseksi käydään kuumeisia rahoitusneuvotteluja. Valtio on pumpannut Talvivaaraan lähes 150 miljoonaa euroa. Torstaina sijoitusten arvo oli vain 25 miljoonaa euroa. Talvivaaran suurimman omistajan Solidiumin sijoitusjohtaja Hanna Masala sanoo olevansa pettynyt yhtiöön. Myös useat piensäästäjät ovat menettäneet paljon. Heidän tuntemuksistaan kertoi Aamu-tv:ssä toimitusjohtaja Antti Lahtinen Osakesäästäjien Keskusliitosta.

Talvivaaran suurin omistaja, valtion sijoitusyhtiö Solidium on pettynyt kaivosyhtiöön sijoituksena.

Solidium omistaa Talvivaarasta noin 17 prosenttia, ja on ostanut tähän mennessä yhtiön osakkeita lähes 150 miljoonalla eurolla. Torstain pörssikursseilla sijoitusten arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

Solidiumin sijoitusjohtaja Hanna Masala myöntää, että nykytilanne on "paha takaisku".

– Lähdemme tekemään sijoituksia aina taloudellisin perustein. Se tarkoittaa, että odotuksissa ja toiveissa on, että yritykset ovat menestyksekkäitä. Siinä mielessä ei voi millään muotoa peitellä sitä, että olemme pettyneitä Talvivaaran kehitykseen, Masala sanoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Keväällä Solidium osallistui Talvivaaran osakeantiin 47 miljoonalla eurolla. Masalan mukaan tällöin näkemys oli, että osallistuminen oli välttämätöntä Talvivaaran rahoitusaseman ja ympäristöasioiden korjaamiseksi.

– Näkymä oli erilainen kuin mikä nyt on ollut toteuma. Silloinhan näytti siltä, että tuotanto lähtee vesiongelmien jälkeen hyvin liikkeelle, mikä ei valitettavasti ole toteutunut odotusten mukaan tänä vuonna.

Masalan mukaan myös nikkelin hinta oli tällöin noin 20 prosenttia korkeammalla kuin nyt.

Talvivaaran heikosta kehityksestä huolimatta Solidium ei ole menettänyt toivoaan kaivosalan suhteen.

– Kun kaivosbuumi oli kovimmillaan, Suomessa oli paljon kaivosaktiviteettia ja nähtiin, että tämä on hyvin merkittävä kasvuala Suomelle. Uskomme siihen edelleen, että näin voi olla, Masala totesi.