Nenäpäivän sukkavyöry: Turun torilla kaupan 702 paria

Turun kaduilla on vaikea olla kohtaamatta lipaskerääjää, sillä heitä on liikkeellä parisataa. Jo ennen varsinaista keräyspäivää Yle Turku on yhteistyökumppaneidensa kanssa haalinut Nenäpäivän hyväntekeväisyyspottiin 15 909 euroa.

Nenäpäivä
nenapaiva sukat
Susanna Leinonen /Yle

Suomen seitsemäs Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskampanja huipentuu tänään perjantaina. Turussa Yle järjestää kauppatorilla erilaista ohjelmaa. Paikalla ovat myös perinteinen soppatykki ja villasukkien myyntipiste.

Kauppakeskus Hansassa on aiheeseen liittyvä ammattiyhdistystapahtuma. Noin 200 lipaskerääjää liikkuu katukuvassa, kaupunginteatterissa ja kaupunginkirjastossa. Eri yrityksillä on puolestaan omia Nenäpäivätempauksia. Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi.

Villasukkamyynti alkaa kauppatorilla kello 10. Valikoimaa riittää, sillä kuulijat ovat innostuneet neulomaan peräti 702 paria sukkia.

Nenäpäivän ohjelma Turussa

*Klo 10-14 *Nenäpäivän markkinat kauppatorilla ja sukkamyynti. Turun kauppatori. Tarjolla hernekeittoa, lättyjä, sukkamyyntiä ja paljon muuta mukavaa ohjelmaa. Mukana mm. Fida, Turun Ammatti-instituutti, AurinkoGolf ja VPK. Ruokatarvikkeet tarjoaa K-Citymarket ja Anttila.

Klo 12-17 Hansakorttelin Nenäpäivän tapahtuma. Järjestöt haastavat toisiaan varainkeruussa. Mukana mm. PAM, TEHY, Metalliliitto ja Rakennusliitto sekä tapahtuman yhteistyökumppaneista Åbo Svenska Teater ja Linnateatteri. Tapahtuman juontaa Tom Petäjä Linnateatterista.

*Klo 12–14 Hansatorilla *Duo Pasi & Eveliina (Eveliina Jaatinen: piano ja laulu, Pasi Ketola: tenori- ja sopraanosaksofoni, kitara ja laulu). Klo 14.30, 15.30 ja 16.30 Tähtiopettaja Mikko Ahti ja Tanssistudio Centro: ”Pikkujoulu tulee, oletko valmis? Opi uudet tanssimuuvit tähtiopettaja Mikko Ahdin kanssa”.

Ohjelma Thaliatorilla klo 15, n. 15.50 ja n. 16.30 nuorten steel pan -musiikkia soittava Steelpanda (Luolavuoren koulun oppilaat)

*Klo 13-15 *Nenäpäivän tapahtuma Auralassa (järjestäjä Auralan Setlementti). Vapaa pääsy. Kahvion, sämpylämyyjäisten ja heijastintyöpajan tuotto lahjoitetaan Ylen Hyvä Säätiön järjestämään Nenäpäivä-keräykseen.

*Klo 12-19 *Nenäpäivä Kauneuskeskus Divinassa. Läntinen Pitkäkatu 27, 20100 Turku. Teemme erilaisia palveluita aikuisille ja lapsille ilman ajanvarausta. Palveluiden tuotto lahjoitetaan keräykseen.

Nenäpäiväuinti Sokos Hotel Caribiassa. Kylpylän sisäänpääsymaksu 7 e/hlö, kun sanot saapuessa kylpylän tiskillä koodisanan "nenäpäivä". Kylpylän kokonaisaikaraja 3 tuntia, alle 12-vuotiaat kylpylään vain täysi-ikäisen seurassa. Lue lisää tästä.

Klo 23 Turku Fashion show yökerhossa @ Vegas.