Nenäkeilaus tekee hyvää

Nenäpäivän tulokseen lisättävä summa jatkaa kasvuaan Kemin keilahallilla, sillä hyväntekeväisyyskeilauksesta ovat innostuneet niin ensikertalaiset kuin 60-luvulla viimeksi keilaamista harrastaneet.

Kotimaa
Nenäkeilausta
Kati Siponmaa / Yle

Nenäpäiväviikon alkajaisiksi heti maanantaina itse osuutensa hoitanut Petri Tarkiainen kertoo, että hallilla on ollut hyvä pöhinä koko viikon.

- Eilen laskeskelin, että yli 70 keilaajaa on jo osallistunut tähän mennessä nenäkeilaukseen, Tarkiainen sanoo.

Varsinaisena nenäpäivänä toimitusjohtaja ei ennätä keilapalloon tarttua muuta kuin opastusmielessä. Tarkiainen kertoo, että nenäkeilaus on osallistujalle ilmaista, mutta jokaisesta pelatusta pisteestä maksetaan panoksen mukainen määrä hyväntekeväisyyteen.

- Viisi senttiä per heitetty piste eli jos kaikki on kaatoja niin pisteitä tulee kolmesataa. Sadasta pisteestä tulee viiden sentin panoksella tulee viisi euroa. Ensikertalaisella yli sata pistettä on jo hyvä suoritus, Tarkiainen selventää.

Kokeilua ja kaatoja

Heti hallin avauduttua paikalle tullut kemiläispariskunta Kaarina ja Ismo Mäkihalvari oli kuullut asiasta radiosta ja innostuivat kokeilemaan lajia.

- Tämähän olisi aivan jännää jatkaakin, mietiskelee Kaarina hymyssä suin onnistuneen heiton jälkeen.

Kaarina Mäkihalvari
Ihan ensimmäistä kertaa miehensä kanssa keilaamista kokeillut Kaarina Mäkihalvari piti nenäkeilausta hauskana tempauksena.Kati Siponmaa / Yle

Kemiläinen Eero Tamminen innostui verestämään vanhaa harrastustaan.

- Rytikarin hallissa aikoinaan kävin ja kun radiosta kuulin tästä nenäkeilauksesta, niin pitihän se lähteä kokeilemaan, että vieläkö se sujuu, Tamminen toteaa.

Harrastuneisuus näkyy miehen otteissa ja kaato syntyy heti kohta vauhtiin päästyä. Vanhasta muistista mies alkoi kaadon jälkeen Tamminen haeskella lyijykynää tuloksen merkitsemistä varten, vaikka tämän päivän halleissa tietokone hoiteleekin laskuhommat.

- Ei edes sitä kynää tarvitse ottaa mukaan. Huumorimieli mukaan, kengät ja pallot tulee talon puolesta. Hymyä huuleen, sillä se onnistuu, ohjeistaa Tarkiainen uusia tulokkaita.