Robin: Burundissa huomasin, ettei Suomessa kannata valittaa pienestä

Nenäpäivä vei Robinin Afrikan Burundiin asti tekemään hyväntekeväisyyttä. Burundilaisten arjen haasteet vaikuttivat turkulaiseen laulajaan.

viihde
Robin
Yle

Robinille Nenäpäivä merkitsee todella paljon. Nenäpäivä on vienyt laulajan Afrikkaan, Burundin Kirundon alueelle, asti.

– Se oli aika vaikuttava reissu. Siellä näki paljon sellaista, mitä ikäisistäni harva on nähnyt. Ihmiset kävivät hakemassa siellä kaivoista vettä kanistereihin. Pumpuista tuli tosi likaista ja haisevaa vettä ja sitä oli hakemassa iso määrä ihmisiä, kuvailee Robin.

Yritimme tehdä Burundissa valistustyötä, että ihmiset keittäisivät likaisen veden.

Robin

– Me yritimme tehdä siellä valistustyötä, että ihmiset keittäisivät sen veden. Mutta kun ei heillä ole oikein varaa siihen puuhunkaan, että he edes pystyisivät keittämään vettä. Siellä on oikeastaan pelkkiä banaanipuita, jotka eivät oikeastaan pala, jatkaa Burundissa vieraillut artisti.

Pienestä ei kannata valittaa

Arkipäivän ongelmat Burundin Kirundon alueella vaikuttivat Robiniin. Laulaja tarkastelee elämää Suomessa nyt eri tavalla.

– Siellä huomasi sen, että itse ei todellakaan kannata valittaa mistään pienestä. Heillä oli kyllä paljon suuremmat ongelmat, hän kertoo.

Miksi Robin päätti lähteä Nenäpäivään mukaan niin vahvasti?

Kun tällainen tilaisuus lähteä Burundiin tuli, niin pakkohan siihen oli tarttua.

Robin

– Hyväntekeväisyys merkitsee todella paljon ja tällainen tilaisuus kun tuli, niin pakkohan siihen oli tarttua, hymyilee Robin.

Robinin matkasta nähdään otteita illan Nenäpäivä Show’ssa. Nenäpäivän Show alkaa tänään klo 19.10 Yle TV2:lla.