Malawin entinen oikeusministeri pidätettiin salamurhan yrityksestä

Malawin presidentti Joyce Banda erotti lokakuussa koko hallituksen korruption vuoksi. Entisen oikeusministerin epäillään yrittäneen salamurhata korruptiota vastaan taistelleen virkamiehen.

Ulkomaat

Eteläisessä Afrikassa sijaitsevan Malawin entinen oikeusministeri Ralph Kasambara on pidätettynä epäiltynä salamurhan yrittämisestä. Malawin poliisi kertoo, että Kasambaran epäillään osallistuneen salamurhayritykseen, jonka kohteena oli korruptiota vastaan taistellut valtiovarainministeriön viranomainen.

Valtiovarainministeriön virkamiestä ammuttiin, kun hän oli poistumassa kotoaan. Hän oli aikeissa paljastaa hallinnossa rehottavan korruption.

Entinen oikeusministeri on neljäs henkilö, joka on pidätetty epäiltynä osallisuudesta salamurhan yritykseen.

Salamurhasta selvinneen virkamiehen paljastukset ovat johtaneet useisiin pidätyksiin. Useita valtion virkamiehiä on pidätetty yli 100 miljoonan dollarin ohjaamisesta omiin taskuihinsa. Viime kuussa presidentti Joyce Banda erotti koko hallituksen, kun tuli ilmi, että korruptiota oli myös ministeritasolla.

Malawi on yksi Afrikan köyhimmistä valtioista. Noin 40 prosenttia valtion budjetista koostuu avustuksista. Useat apua antavat maat ovat ilmoittaneet jäädyttävänsä avustukset, kunnes korruptiotapaukset on selvitetty.

Lähteet: AFP, Reuters