1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Auton pesusta jättilasku

Rovaniemeläinen Kimmo Heikka kohtasi melkoisen yllätyksen, kun haki autonsa pesufirmasta. Arvoauton kojelaudassa oleva tietokoneen ruutu oli pimeänä. Ja yhtä musta oli asiakkaankin mieli. Ei pelannut navigaattori, radiosta nyt puhumattakaan.

Kotimaan uutiset
Kuvassa Kimmo Heikan auton ajotietokone.
Juha Peltoperä / Yle

– Ensimmäinen ajatus ällistyksen jälkeen oli se, kuka maksaa viulut, paljastaa Heikka. Mies marssi pesun tehneen liikkeen konttoriin ja peräsi henkilökunnalta tietoa vastuuvakuutuksista.

Liikkeen omistaja saatiin yhden puhelun jälkeen kiinni ja vastaus oli Kimmo Heikalle helpottava. Vakuutukset ovat kunnossa.

Kustannusarvio yllätti

Pesufirma ja vakuutusyhtiö pallottelivat vahinkoasiaa keskenään, sillä uuden vastaavan boksin hinta oli 6 000 euroa.

– Eipä siis ihme, että ehdoteltiin myös laitteiston korjaamista. Tiedustelujen jälkeen paja löytyi Saksasta ja hinta oli huomattavasti uutta laatikkoa huokeampi.

Puolen vuoden prosessi

– Kaiken kaikkiaan prosessi kesti puoli vuotta. Seuraavan kerran kun mietin tarjoavani pesuhommissa itselleni luksusta, niin taidan pyyhkiä kojetaulun ja sisätilat ihan omin pikkukätösin, naurahtaa tapahtumista oppineena Kimmo Heikka.

– Toiseksi pahinta tässä vauriossa oli se, ettei voinut kuunnella Radio Perämerta työmatkoilla. Ja se on tosi, vakuuttaa Kimmo Heikka.

Lue seuraavaksi