Onko jätteiden lajittelu liian monimutkaista?

Miten kierrätetään puoliksi metallinen ja puoliksi lasinen esine? Pilaako yksi likainen hillopurkki kokonaisen lasivuoren kierrätyksen? Mikä on energiajae? Onko jätteiden lajittelu jo liian vaikeaa? Kerro kokemuksesi ja mielipiteesi Suoralle linjalle.

Osallistu
Jäteastioita.
Yle

Jätteiden kierrätys on periaatteessa yksinkertaista: Oikeanlainen jäte oikeaan roskikseen. Yksityiskohdat saattavatkin sitten olla vähän monimutkaisempia tai suorastaan hämmentäviä. Mitä saa tai ei saa laittaa roskapönttöihin, joiden kyljessä lukee energiajae, energiajäte tai polttokelpoinen jäte? Voiko kirjekuoren edelleen kierrättää paperina, vaikka sen sivussa on muoviselta vaikuttava läpinäkyvä luukku? Tai jos lasista hillopurkkia ei pese ennen lasinkeräykseen heittämistä, meneekö koko roskapöntön sisältö kierrätyksen sijaan suoraan kaatopaikan kasaan?

Roskakoriaan täyttävän oletetaan itse tietävän, mihin roskapönttöön hän minkäkin roskan laittaa. Suora linja tekee juttua jätteiden lajittelusta ja haluaa kuulla mielipiteesi sen toimivuudesta. Onko jätteiden lajittelusta tullut liian monimutkaista? Oletko itse joskus hämmentynyt roskapönttöjen äärellä? Entä onko asioita, joita haluaisit jätteiden lajittelusta kuulla tai tietää?