Tuhannet mielenosoittajat marssivat sairaalan puolesta Salossa

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on suunnitellut siirtävänsä muun muassa Salossa hoidettavat synnytykset Turkuun.

Salon synnytyssairaalan puolesta osoitetaan mieltä.
Tuhannet ihmiset marssivat Salon aluesairaalan synnytys- ja lastenosaston säilyttämisen puolesta. Yle Uutiset seurasi marssia halki Salon.

Arviolta jopa 4 000 - 5 000 ihmistä on osallistunut tänään mielenilmaisuun, jossa vaaditaan aluesairaalan säilyttämistä Salossa. Määrä perustuu mielenilmausmarssin järjestäjien arvioon. Myös Salon poliisin mukaan mielenilmaisuun osallistui muutamia tuhansia ihmisiä.

- En oikein käsitä tätä. Kyllähän meillä oli odotuksia siitä, että tulee väkeä, mutta tämä on ylittänyt kaikki toivomuksemme, kertoo terveydenhoitaja Katja Orimo.

Mielenosoittajat marssivat kello 12 lähteneessä kulkueessa kaupungin halki torille. Yle Turun toimittajan mukaan kulkueeseen liittyi reitin varrella useita ihmisiä ja osa mielenilmaisijoista odotti marssijoita torilla.

Noin puoli yhdeltä alkaneessa toritapahtumassa pidettiin muun muassa sairaalaa puoltavia puheita.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on suunnitellut siirtävänsä Salon synnytykset ja lastenosaston toiminnot Turkuun. Siirtoa TYKSiin perustellaan säästöillä. Suunnitellun siirron pelätään kuitenkin johtavan koko sairaalan lopettamiseen.

- Ensimmäinen poika on syntynyt Salon aluesairaalassa ja nyt on toinenkin toivon mukaan syntymässä vielä tämän vuoden puolella. Salossa täytyy päästä vielä ehdottomasti synnyttämään, kertoo synnytysten siirtämistä TYKSiin vastustava Linda Leinonen.

Salon sairaalan synnytykset ja tulevaisuus ovat Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksen käsittelyssä marraskuun loppupuolella.