1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Miss Universum jälleen kerran Venezuelasta

Maailman kauneimmat naiset tulevat espanjankielisistä maista. Tämän todisti Moskovassa järjestetty Miss Universum -kilpailu.

Venezuelalainen Gabriela Isler kruunattiin Miss Universumiksi.
Gabriela Isler valittiin Moskovassa maailman kauneimmaksi naiseksi.

25-vuotias venezuelalainen Gabriela Isler on uusi Miss Universum. Hänet valittiin kauneimmaksi 86 maan edustajien joukosta. Kisa käytiin Moskovassa.

180 senttiä pitkä neitonen on töissä televisiossa ja harrastaa flamenco-tanssia. Islerille sattui klassinen kömmähdys palkintojenjaon yhteydessä, kun hänen hiuksilleen nostettu tiara putosi. Isler sai sen kiinni nauraen.

Kaikki palkitut tulivat tällä kertaa espanjankielisistä maista. Kilpailussa tuli toiseksi espanjalainen Patricia Rodriguez, 23. Kolmas oli 22-vuotias Constanza Baez Ecuadorista.

Suomen edustaja Lotta Hintsa ei päässyt 15 parhaan joukkoon.

Tämä oli kuuden vuoden aikana kolmas kerta, kun Miss Universum -kilpailun voittaa Venezuelan edustaja.

Maailman kauneimmaksi valittu Gabriela Isler kertoi haastattelussa, että hänen mielestään maailman tärkein ammatti on äitiys. Arkielämässä hän käyttää kaikki tilaisuudet saadakseen olla kotona.

Kilpailun yhtenä juontajista toimi entinen Spice Girls -yhtyeen laulaja Melanie Brown. Hän omisti tapahtuman samaan aikaan Filippiineillä riehuneen hirmumyrskyn uhreille.