Yhdysvallat lähetti merijalkaväkeä apuun Filippiineille

Puolustusministeri Chuck Hagel on määrännyt Yhdysvaltain Tyynenmeren-komentokeskuksen avustamaan Filippiinien etsintä- ja pelastustöissä.

Ulkomaat

Yhdysvallat on lähettänyt noin 90 merijalkaväen ja laivaston sotilasta apuun taifuunin riepottelemalle Filippiineille. Sotilaat ovat ensimmäinen ryhmä Yhdysvaltain asevoimien lupaamasta avusta, viranomaiset sanovat.

Puolustusministeri Chuck Hagel on määrännyt Yhdysvaltain Tyynenmeren-komentokeskuksen avustamaan Filippiinien etsintä- ja pelastustöissä. Lisäksi Yhdysvallat antaa ilmatukea.

Sotilaat lähtivät sunnuntaina matkaan Filippiineille Yhdysvaltain tukikohdasta Okinawalta Japanista. Merijalkaväen mukaan matkaan lähti kaksi Hercules-kuljetuskonetta. Lisäksi apuun lähti Japanissa olleet kaksi laivaston P-3 Orion -tarkkailukonetta, jotka avustavat etsintä- ja pelastustöissä.

Supertaifuuni Haiyanin arvellaan surmanneen jopa 10 000 ihmistä Filippiinien keskiosan saarilla. Iso osa kuolonuhreista on seurausta nousseesta merenpinnasta, joka muistutti tsunamia.

Lähteet: Reuters