Haiyan-myrsky saapui Pohjois-Vietnamiin

Myrsky on heikentynyt trooppiseksi myrskyksi. Myrskyn tuoman rankkasateen pelätään saattavan aiheuttaa tulvia ja maanvyöryjä. Satoja tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan.

Ulkomaat
Trooppiseksi myrskyksi laantunut Haiyan taivutteli rantabulevardin palmuja Ha Longissa Vietnamissa 11. marraskuuta 2013.
Stringer / EPA

Yli 10 000 ihmisen kuoleman Filippiineillä aiheuttanut Haiyan-myrsky on saapunut Pohjois-Vietnamiin. Haiyan rantautui Quang Ninhin maakuntaan noin 160 kilometriä itään pääkaupunki Hanoista.

Myrsky on Vietnamiin saavuttuaan heikentynyt trooppiseksi myrskyksi. Ainakin viiden ihmisen kerrotaan kuolleen Vietnamissa jo ennen myrskykeskuksen saapumista.

Myrskyn aiheuttamista vaurioista on toistaiseksi vähän tietoa. Quang Ninhissa tuulen kerrotaan repineet katot sadoilta rakennuksilta ja kaataneen tuhansia puita. Rankkasateen pelätään saattavan aiheuttaa tulvia ja maanvyöryjä.

Pääkaupungissa Hanoissa myrsky toi mukanaan lähinnä runsaita sateita.

Satoja tuhansia ihmisiä on evakuoitu kodeistaan ja satoja lentoja on peruttu. Hanoin kaikki koulut pitävät maanantaina ovensa kiinni.

Myrskyn arvioitiin alun perin iskevän Vietnamin keskiosiin, mutta se muutti suuntaa ja reitti osuikin Vietnamin pohjoisosaan lähelle Kiinan rajaa. Kiina on antanut myrskyvaroituksen Hainanin saarelle sekä Guangdongiin ja Guangxiin.

Lähteet: AFP, AP