Vanhusta etsitään kymmenien ihmisten voimin Kokkolassa

Sunnuntaina kadonneen vanhan naisen etsinnät ovat jatkuneet Kokkolassa halki yön tuloksettomina. Kenttäjohtaja pitää mysteerinä sitä, ettei hauraan oloisesta naisesta ole tehty ilmoituksia. Hänen toivotaan päässeen sisälle johonkin, sillä yö oli kylmä ja naisen vaatetus kevyt.

Kotimaa

Yön aikana etsinnöissä on ollut poliisin kaikkien yksiköiden lisäksi 32 henkeä VAPEPAsta eli vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta. Aamuneljältä vapaaehtoiset päästettiin kotiin lepäämään, ja he jatkavat töitä jälleen päivän aikana.

Kello 17 Sairaalakadulta Emeliehemmet-palvelutalosta kadonnut nainen on viimeksi mahdollisesti havaittu niin sanotulla Hagströmin kulmalla eli aivan katoamispaikan läheisyydessä. Dementiaa sairastava nainen ei aiemmin ole tavannut poistua talosta.

Poliisin mukaan lähialueet on tarkastettu kahteen kertaan ja yhteydessä on oltu niin vartiointiliikkeisiin, takseihin kuin sairaalaankin.

– Tämä on kyllä mysteeri – luulisi, että jos joku huomaa hauraan oloisen mummun liikkeellä tuolla tavoin, hän ottaisi yhteyttä, sanoo kenttäjohtaja Marko Niemi Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitoksesta.

Nainen on pukeutunut kevyesti, hänellä on yllään viininpunainen neule, tummat housut ja musta baskeri. Poliisi luonnehtii asua "kolean kesäajan vaatetukseksi" ja toivoo naisen päässeen jonnekin sisälle, sillä maanantain vastainen yö oli viileä.