1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kemin 19. Lumilinna vie meren salaisuuksiin

Kemin 19. Lumilinnaa aletaan rakentaa joulukuun puolivälissä teemalla meren salaisuudet. Uutuutena tänä talvena Lumilinnassa nähdään moottorikelkan perään asennettuja, niin sanottuja Olokoloja, joissa ihmiset voivat ihastella esimerkiksi revontulia ja tähtitaivasta.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Rauno Ruonansuu Oy

Kemin uuden Lumilinnan teemana on Meren salaisuudet. Lumilinnasta kerrotaan, että mereen liittyy tuntuva määrä eri kulttuureille yhteisiä taruja ja uskomuksia, salaisuuksia sekä seikkailuja ja näistä monet ovat esillä LumiLinnassa 2014, esimerkiksi jäästä ja lumesta veistettyinä patsaina.

Tänä talvena linnavieraita houkutellaan muun muassa kymmenellä niin sanotulla Olokololla, jotka kytketään moottorikelkan perään.

- Revontulet on matkailussa hyvin vetovoimainen tekijä ja mekin päätimme panostaa rekiin, joissa on katto läpinäkyvää pleksiä. Reessä voi maata ja ihailla esimerkiksi revontulia ja tähtiä, kertoo Kemin Matkailun toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Koutonen kertoo, että Olokolon kyydissä voi matkustaa meren jäällä ja reki on tehty myös majoituskäyttöön.

- Olokolon kyydissä voi olla kerrallaan kaksi aikuista ja kaksi lasta. Linnan pihalla Olokolossa voi myös majoittua ja siellä voi nukkua kaksi henkilöä, sanoo Koutonen.

Jäänveistäjät Kiinasta

LumiLinnan jääveistosten suunnittelusta ja teosta vastaavat tänä vuonna Kiinan Harbinista saapuvat veistäjät.

Tänä talvena myös yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan jäänveistoa paikan päällä. Tammi-helmikuun vaihteessa Linnan piha-alueella järjestetään Jäänveiston SM-kilpailu, johon odotetaan alan kotimaista parhaimmistoa.

Avajaiset 25.1.2014

Linnan avajaisiltaa juhlitaan tammikuun lopulla lauantaina 25.1. klo 18.00. Avajaisten esiintyjänä loistaa muun muassa Voice of Finlandista tuttu laulaja Inga Söder.

Linnan lumetus aloitetaan joulukuussa heti säiden salliessa.