1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Tennilä ei lähde ehdolle eurovaaleihin

Vasemmistoliiton ex-kansanedustaja Esko-Juhani Tennilä ei lähde ehdolle eurovaaleihin. Muun muassa puolueen Lapin piiri oli toivonut Tennilästä ehdokasta. Tennilän mukaan hänellä ei ole resursseja vaalityöhön, eikä puolueeltakaan luvattu rahallista tukea.

Kuva: Tanja Männistö / Yle

Esko-Juhani Tennilä kertoo, että kyselyitä ehdokkuudesta on tullut paljon.

- Siinä oli paljon kysyntää ympäri Suomea. Päivittäin kyseltiin, että lähtisitkö, Tennilä kertoo.

Tennilän viime eduskuntavaalikampanja maksoi yli 30 000 euroa. Eurovaalikampanja maksaisi Tennilän mukaan ainakin noin 100 000 euroa. Tennilä kyseli puolueeltakin tukea, mutta tuloksetta.

- Ei ole kukaan luvannut mitään. En osaa käydä vaaleja kuin yhdellä tavalla ja se on maan laajuinen vaali. Jos maan meinaa Väyrysen lailla painaa kunta kunnalta, niin kyllä kallista on, Tennilä sanoo.

Se on linjasta kiinni

Tennilä kertoo tarkastaneensa, löytyisikö vaalityölle tukea.

- Ei ole niitä tukijoita. Ei vasemmalta löydy ainakaan minun osalleni tukia. Kai se on vähän myöskin siitä linjasta kiinni, Tennilä pohtii.

Vaikka Tennilä on selvittänyt ehdokkaaksi lähtemisensä mahdollisuuksia, hän kertoo, ettei politiiikka enää vedä entiseen malliin.

- Kun kyselty on, niin pitihän sitä miettiä. Mutta kyllä minä tykkään toimittajan töistä ja tästä Lapin asioiden painamisesta, Tennilä sanoo.

Tennilä on pian saamassa valmiiksi Jäämeri-aiheisen kirjansa.