Tyttöjen talolla paljon kävijöitä

Syyslomaviikolla avatun Rovaniemen Tyttöjen talon toiminta on alkanut vilkkaana. Tiistain avoimissa illoissa on käynyt säännöllisesti reilut parikymmentä henkeä. Kovan kysynnän johdosta Tyttöjen talolla tapahtuu tästä viikosta lähtien muinakin iltoina.

lapset (perheenjäsenet)
Tyttöjen talo avattiin syyslomaviikolla Rovaniemen Kansakadulla.
Tyttöjen talo avattiin kuukausi sitten Rovaniemen Kansakadulle.Yle Lappi

Kaiken kaikkiaan kolmessa avoimessa illassa on touhunnut reilut parikymmentä henkeä, joista kymmenkunta on vapaaehtoistyöntekijöitä eli Isosiskoja.

- Täällä on käynyt ihana puheensorina ja talossa on tekemisen meininki. Selvästi tällaiselle vapaaehtoistyön muodolle on kysyntää. Ja tytöille mieluisaa on ollut erityisesti luova tekeminen, ohjaaja Riikka Pulju sanoo.

Talossa on käynyt tähän asti kaiken ikäisiä tyttöjä kahdestatoista 26-vuotiaisiin. Tyttöjen talon avoimet iltapäivät järjestetään tiistaisin kello 15-18. Kovan kysynnän johdosta Tyttöjen talolla järjestetään tästä viikosta alkaen enemmänkin iltamia.

- Perjantaina on Neulontai, jolloin talolle voivat tulla neulomaan kaiken ikäiset. Lisäksi tulossa on ainakin nojatuolimatka, lautapeli-ilta ja lastenoikeuksien päivänä työpaja Planlaisten toimesta. Ja jouluiltaa on jo tyttöjen ja Isosiskojen kesken suunniteltu.

Koulutettuja Isosiskoja on 15. Lisäksi vapaaehtoisina toimivat viisi sosiaalityön opiskelijaa. Seuraava Isosisko-koulutus järjestetään helmikuussa. Rovaniemen Tyttöjen talon toiminta on turvattu ainakin vuoteen 2016, mihin asti Raha-automaattiyhdistyksen hankerahoitus kestää.

- Koko ajan olemme saaneet lisää tukea ja olemme pyrkineet järjestämään rahoitusta niin, että toiminta olisi jatkuvaa vuodesta 2016 eteenpäinkin. Hyvältä näyttää, ohjaaja Riikka Pulju sanoo.