1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Indie-yhtye Rubik lopettaa

Rubik-yhtye lopettaa toimintansa jäähyväiskeikkaansa Helsingissä perjantaina. Kymmenen vuotta kestäneen toimintansa aikana Rubik on muun muassa tehnyt lukuisia kiertueita Pohjois-Amerikkaa myöten.

kulttuuri
Suomalainen Rubik esiintyi Flown päälavalla
Suomalainen Rubik esiintyi Flown päälavalla 2013.Flow Festival / Noora Isoeskeli

Rubik-yhtyeen viimeinen keikka pidetään Helsingissä Korjaamolla. Rubikin biisintekijä ja laulaja Artturi Taira sanoo lopettamisen syyksi tarpeen uudistua.

- Rubik ei enää tunnu kirjoittamalleni musiikille relevantilta kanavalta. Jotain uutta on ollut syntymässä jo pitkään, mutta se vaatii ympärilleen puhtaat raamit ja viitoittamattoman kartan, Taira muotoilee ja jatkaa:

- Aika ajoin on syytä ravistella labyrinttia, ei välttämättä päästäkseen ulos vaan eksyäkseen syvemmälle sen uumeniin.

Kymmenen vuotta kestäneen toimintansa aikana Rubik on saavuttanut suomalaiselle indie-bändille poikkeuksellista menestystä. Yhtye on nähty ainoana suomalaisbändinä Primavera-festivaaleilla sekä noussut lavoille Szigetin ja Roskilden kaltaisissa tapahtumissa. Lisäksi bändi on soittanut lukuisia kiertueita Pohjois-Amerikkaa myöten.

Rubikin jäsenet ovat vuosien saatossa työskennelleet useiden muidenkin yhtyeiden kanssa soittajina, tuottajina ja äänittäjinä.

Lue seuraavaksi