1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Fennovoiman osakkaiden kanta paljastuu torstaina

talous
Havainnekuva Rosatomin suunnittelemasta ydinvoimalasta Pyhäjoelle.
Havainnekuva Rosatomin suunnittelemasta ydinvoimalasta Pyhäjoelle.Fennovoima

Fennovoima kertoo tuoreimmat tiedot ydinvoimalahankkeensa osakkaista torstaina.

Voimayhtiö pyysi osakkaitaan kertomaan viime perjantaihin mennessä pysymisestään mukana hankkeessa, jossa rakennetaan ydinvoimala Pohjois-Suomeen, Pyhäjoelle.

Fennovoiman mukaan kaikki 60 osakasta vastasivat tiedusteluun määräaikaan mennessä. Tosin alun perin osakkaiden piti vastata Fennovoimalle lokakuun loppuun mennessä, mutta siihen mennessä hankkeen etenemisen vaatimukset eivät olleet kaikille osakkaille selvät.

Osakkaiden vaihtoehdot ovat pysyä mukana hankkeessa tai pysyä mukana, mutta aiempaa pienemmällä osuudella tai sitten jäädä hankkeesta pois.

Fennovoiman mukaan kaikki jatkamiselle myönteiset päätökset ovat ilmoittajien mukaan toistaiseksi ehdollisia, koska Fennovoiman neuvottelut uuden osakkaan, Rosatomin, kanssa ovat vielä kesken.

Ydinvoimalahankkeesta on sen edetessä jäänyt pois muutamia sähköyhtiöitä sekä yrityksiä. Merkittävin oli Fennovoimasta kolmanneksen omistaneen saksalaisen E.ONin jättäytyminen hankkeesta.

Sen tilalle tulee venäläinen valtionyhtiö Rosatom, jonka kanssa Fennovoima myös neuvottelee ydinvoimalan laitostoimituksesta.

Investointipäätöksen ja laitostoimitussopimuksen on määrä valmistua vuoden 2013 loppuun mennessä.

Lue seuraavaksi