Leo, 87, kyllästyi kioskimurtoihin – kirjoitti "tiodoituksen"

Joensuulaiseen elintarvikekioskiin murtauduttiin yhden vuoden aikana puolenkymmentä kertaa. Yrittäjyydestä jo luopunut Leo Turtiainen halusi auttaa poikaansa kirjoittamalla evästyksen kioskin ikkunaan.

Kotimaa
Yrittäjä Jarmo Turtiainen ja isänsä Leo.
Janne Ahjopalo / Yle

Joensuun Hammaslahdessa sijaitsevaan elintarvikekioskiin murtauduttiin vuonna 2011 kokonaista neljä kertaa – viides jäi onneksi yritykseksi.

Kioskin pyörittämisestä jo luopunut Leo Turtiainen, 87, hermostui tilanteeseen ja laati oman tiedotteensa nykyisen yrittäjän, poikansa Jarmon avuksi.

Tiodoitus!

Kioskissa ei ole yön aikana savukkeita eikä RAHAA, joten on turha murtautua. Tulee vain harmia ja kustannuksia omistajalle. Ennen pitkään murtautujat joutuu korvaamaan.

Tiedottaja: Leo Turtiainen, ikä 87 v.

Viesti on tuntunut purevan, sillä murtoja ei ole enää tapahtunut.

Äärimmäisessä hädässä pottakin lainaan

Elintarvikekioski on kuin tuulahdus menneiltä vuosikymmeniltä. Harva kioski nimittäin on kuin sekatavarakauppa: myynnissä on sientä, marjaa, kukkia, lehtiä, grillituotteita ja jopa linnunruokia. Hampurilaisissa käytetään itse leivottua sämpylää.

Parhaan palautteen sain eräältä pohjanmaalaiselta naiselta.

Jarmo Turtiainen

Senioriyrittäjällä on hyvässä muistissa asiakkaat, jotka olisivat ostaneet potan lapselleen.

- Minulta löytyi vain vanha potta. Seuraavana päivänä toivat potan takaisin ja kiittivät lainasta.

- Antoivat vielä yllättäen 5 euroa vuokramaksua, nauraa Leo Turtiainen.

Turtiaisten suvulla on ollut Hammaslahdessa kioski jo vuodesta 1936. Leon poika Jarmo on vastannut elintarvikekioskista viimeiset 15 vuotta.

- Parhaan palautteen sain eräältä pohjanmaalaiselta naiselta. On kuulemma paras kioski, missä on käynyt, sanoo Jarmo tyytyväisenä.