Saharan eteläpuoleinen Afrikka maailman nopeimmin kasvava mobiilimarkkina-alue

Mobiililaitteiden käyttäjien määrä on kasvanut alueella viimeisen viiden vuoden aikana 18 prosenttia vuodessa.

Ulkomaat

Saharan eteläpuoleinen Afrikka on säilyttänyt kärkisijan maailman nopeimmin kasvavana mobiililaitteiden ja -liittymien markkina-alueena, selviää maanantaina julkaistusta taloustutkimuksesta.

Alueella oli 253 miljoonaa yksityistä kännykänkäyttäjää tämän vuoden kesäkuussa, ja luku noussee 346 miljoonaan vuoteen 2017 mennessä. Operaattoriyhdistys GSM Associationin tutkimuksen mukaan suurimman kasvun vaihe on vasta tulossa, sillä noin kahdella kolmasosalla alueen asukkaista ei vielä ole kännykkäliittymää.

Maailmalla keskimäärin joka toinen ihminen omistaa kännykän, Euroopassa neljä viidestä ihmisestä.

Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa mobiililaitteiden käyttäjien määrä on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana 18 prosenttia vuodessa.

Alueen monin paikoin alkeellinen infrastruktuuri rajoittaa operaattorien toimintaa, ja 95 prosenttia kännyköistä toimii prepaid-liittymillä. Mobiililaitteiden käytön uskotaan kasvavan tulevaisuudessa etenkin köyhempien väestönosien keskuudessa, jonka takia hallitusten on otettava vastuu kattavan tietoliikenneverkoston rakentamisesta, GSM Associationin raportti toteaa.

Lähteet: AFP