1. yle.fi
  2. Uutiset

Hannu Raittilan Terminaali pääsi Finlandia-ehdokkaaksi

Hannu Raittila on kolmatta kertaa Finlandia-ehdokkaana. Takana on ennestään jo yksi voitto.

Hannu Raittila
Finlandia-palkintoa tavoittelevat kirjailijat Leena Krohn, Hannu Raittila, J-P Koskinen, Kjell Westö ja Riikka Pelo sekä kuvasta puuttuva Asko Sahlberg, ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.
Finlandia-palkintoa tavoittelevat kirjailijat Leena Krohn (oik.), Hannu Raittila, J-P Koskinen, Kjell Westö ja Riikka Pelo sekä kuvasta puuttuva Asko Sahlberg, ehdokkaiden julkistustilaisuudessa 12. marraskuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Piikkiössä asuvan kirjailijan Hannu Raittilan uutuusteos Terminaali on valittu kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden joukkoon. Terminaali on yksi niistä kuudesta romaanista, joista teatterijohtaja ja näyttelijä Asko Sarkola valitsee palkinnon saajan.

Hannu Raittilan lisäksi Finlandia-palkinnosta kisaavat JP Koskinen: Ystäväni Rasputin, Kjell Westö:_ Kangastus 38_, Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme, Leena Krohn: Hotel__Sapiens ja Asko Sahlberg: Herodes.

Raittila on kokenut kirjallisuuskisaaja

Hannu Raittila on julkaissut lukuisia romaaneja, näytelmiä, kuunnelmia, elokuvakäsikirjoituksia ja esseekokoelmia.

Raittila on voittanut kirjoillaan aiemminkin palkintoja. Muun muassa Kalevi Jäntin palkinto 1994, Olvi-säätiön kirjallisuuspalkinto 1998 ja Suomi-palkinto 1998. Finlandia-palkinnonkin Hannu Raittila on kerennyt voittamaan jo kertaalleen. Vuonna 2001 Raittila voitti Finlandian teoksellaan Canal Grande.

Hannnu Raittila on syntynyt 1956 Helsingissä, mutta asuu nykyään Kaarinan Piikkiössä. Hän on naimisissa kirjailija Leena Landerin kanssa.

Hannu Raittilan uutuuskirja _Terminaali _kuvaa globaalisaatiota ja sitä hintaa, jonka yksittäiset ihmiset sen seurauksista maksavat. Kirjan tapahtumat sijouttuvat lentokentälle.

Lue seuraavaksi