1. yle.fi
  2. Uutiset

Tarjolla pala taivasta - tässä ohje sinne pääsyyn

Itsenäisyyspäivänä on lupa herkutella. Avokado-mätisalaatti on taivaallisen hyvää. Avokado tasapainottaa mädin suolaisuutta hienosti. Jääsaalaatti ja rucola tuovat makuun keveyttä. Juhlaherkun valmistaminen on helppoa. Näillä ohjeilla onnistut.

ilmiöt
Valmis salaattiannos hangella.
Ihana avokado-mätisalaatti on kaunis juhlaruoka.Juha Mäntykenttä / Yle

Avokado-mätisalaatti

1 ruukku jääsalaattia

1 ruukku rukolaa

1 punasipuli

100- 150 g siianmätiä

3 kananmunaa

Avokadoseos

2 avokadoa

2-3 rkl sitruunanmehua

½ tl suolaa

hiven sokeria

mustapippuria

1 dl smetanaa

Valmista ensin avokadoseos: Halkaise avokadot, poista siemen. Koverra hedelmäliha lusikalla. Lisää päälle sitruunamehu. Soseuta sauvasekoittimella kulhossa; voit hienontaa avokadot myös haarukalla lautasella. Lisää mausteet ja smetana. Sekoita. Tarkista maku.

Levitä huuhdottu ja kuivattu salaatti ja rucola annosmaljojen pohjalle tai alkupalalautasille. Ripottele päälle ohuenohuiksi renkaiksi leikattua punasipulia. Lusikoi päälle avokadoseosta ja mätejä vierekkäin. Koristele munalohkoilla.

Tarjoa alkupalana tumman leivän kera

Ohje: Erikoisneuvoja Eeva-Maija Laurila Lapin Martat ry

Lue seuraavaksi