Amorin joulukakku
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
n. ½ suolaa
2 tl soodaa
3 tl kardemummaa
Manteli-ja pähkinärouheen sijaan voit käyttää esim. luumua, sukaattia, kirsikoita, viikunoita, aprikooseja.
Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen
1 tl pomeranssi nkuorta
2 tl kanelia
½ dl mantelirouhetta
½ dl pähkinärouhetta
½ dl rusinoita (hakkelus)
1-2 dl suklaarouhetta
2 munaa
2 dl sulatettua, jäähdytettyä voita tai margariinia
11/2 dl kermaa tai kermamaitoa
( 3-5 tl konjakkia, kahvilikööriä)
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää munat, sulatettu, jäähdytetty voi/margariini ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.
Paista 175 asteessa noin tunti. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.
Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry