1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulukakun voi tehdä jo nyt - tässä ohje

Nyt on oikea aika tehdä joululeivonnaisia. Valmiit joululeivonnaiset voi laittaa pakasteeseen ja ottaa esiin ennen pukin saapumista aattoaamuna. Näin teet Amorin joulukakkua.

ilmiöt
Valmis joulukakku lumipeitteen päällä.
Amorin joulukakku hurmaa maullaan.Tuomas Toivainen / Yle

Amorin joulukakku

3 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

n. ½ suolaa

2 tl soodaa

3 tl kardemummaa

Manteli-ja pähkinärouheen sijaan voit käyttää esim. luumua, sukaattia, kirsikoita, viikunoita, aprikooseja.

Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen

1 tl pomeranssi nkuorta

2 tl kanelia

½ dl mantelirouhetta

½ dl pähkinärouhetta

½ dl rusinoita (hakkelus)

1-2 dl suklaarouhetta

2 munaa

2 dl sulatettua, jäähdytettyä voita tai margariinia

11/2 dl kermaa tai kermamaitoa

( 3-5 tl konjakkia, kahvilikööriä)

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää munat, sulatettu, jäähdytetty voi/margariini ja kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Ohje: Kotitalousneuvoja Anna-Liisa Tikkanen Lapin Martat ry

Lue seuraavaksi