Riski kannatti: Aki Louhela otti Housut Pois

Muusikko Aki Louhela pääsi hyppäämään suuriin saappaisiin, kun hänelle tarjottiin pääroolia Oulun kaupunginteatterin musikaalista Housut Pois. Ajankohtaisen näytelmän ohjaaja Mikko Kouki sanoi, että riski kannatti.

kulttuuri
Housut pois; Oulun kaupunginteatteri; Aki Louhela
Oulun kaupunginteatterin näyttelijöitä Housut pois -musikaalissa.Yle

Muusikko Aki Louhela tunnetaan paitsi levytyksistään ja live-keikoistaan, mutta myös usean vuoden pyörineestä tiernashowsta. Nyt Louhela on siirtynyt isommalle estradille Oulun kaupunginteatterin suurelle näyttämölle, jossa on viime ajat viimeistelty maailmalla menestynyttä musikaalia Housut Pois. Näytelmän Oulussa ohjaa Mikko Kouki.

- Tässä on niin paljon uusia asioita mulle, esimerkiksi tanssiminen, kaikki vaatteiden vaihdot ja siirtymät. Tämähän on joukkuelaji, että kaikki jeesaa toisiaan niin paljon kuin on mahdollista, Louhela kertoo.

Ajankohtainen aihe

Aki Louhelan näyttelemä Jerry on velmu hahmo, joka saa manipuloitua lauman työttömiä miehiä tiivistämään rivinsä yhteisen päämäärän eteen. Parisuhde- ja rahaongelmat kylvävät epätoivoa, johon pelastusrenkaaksi keksitään strippauskeikka.

- Aihe on kyllä oikein ajankohtainen, että on työttömyyttä. Ja meilläkin täällä Oulun kaupungissa on paljon irtisanomisia ja kaikkea, niin tässä luodaan toivoa, ja uskoa, että elämää on senkin jälkeen.

Näytelmä on myynyt huipputahtia, pari kolme ensimmäistä kuukautta ovat jo lähes loppuun myytyjä.

Suuri riski kannatti

Näytelmän ohjaaja Mikko Kouki tiedosti, että näyttelijänä untuvikon muusikon ottaminen Jerryn rooliin olisi suuri riski.

- Aki ei ole näytellyt käytännössä juuri ollenkaan. Mutta mä oon aika tyytyväinen, että miten tämä on mennyt. Kyllä hän kovasti joutuu töitä tekemään, mutta mä oon kyllä tähän mennessä ollut tosi tyytyväinen, Kouki kiittelee.

Louhela on näytelmässä lavalla lähes koko ajan. Työskentely on fyysistä.

- Tämä on maistunut ja tuntunut tosi hyvältä. Kyllä minä tuolla viihdyn. Se mun mielestä antaa vaan lisäpotkua ja uusia asioita, mitä voi tuoda myös estradilla olemiseen muutenkin, Louhela pohdiskelee.

Housut pois -musikaali ensi-illassa Oulun kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 16. lokakuuta.