1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pelson vankilaa ei lakkauteta

Rikosseuraamuslaitoksen mielestä Vaalan Pelson vankilan peruskorjaus pitää aloittaa. Nykyisestä vankilaverkostosta halutaan lakkauttaa vain Pohjois-Karjalassa oleva Pyhäselän vankila, sekin vasta vuonna 2020.

Kuva: YLE

Pelson vankilassa on odotettu Rikosseuraamuslaitoksen vuoteen 2025 ulottuvaa toimitilavisiota kuin kuuta nousevaa, sanoo vankilanjohtaja Ville-Veikko Pohjola.

- Minkäänlaista ennakkotietoa ei ole tihkunut, mutta olo on ollut koko ajan vahvempi sen suhteen, että visiossa meitä ymmärretään.

Pohjola toteaa, että vankila on iso asia pienessä kunnassa.

- Täällä on sata työpaikkaa, perheiden toimeentulo on kiinni vankilasta.

Lopulta sähköpostiin tullut tieto sai vankilanjohtajan riemastumaan.

- Vaihdoin pari sanaa lähimpien työtovereiden kanssa, sitten kiipesin saunan lauteille. Olo on kuin kovan urheilusuorituksen jäljiltä.

Rikosseuraamuslaitoksen vuoteen 2025 ulottuvassa toimitilavisiossa lakkautuslistalla on vain Pyhäselän vankila, ja sekin vasta vuonna 2020.

- Pelson vankila on ollut välillä lakkautusuhan alla, välillä ei. Toivottavasti tämä saa saman tien padot aukeamaan myös peruskorjauksessa.

Pelson 120 vankipaikan vankilaan on suunniteltu noin seitsemän miljoonan euron peruskorjausta. Urakka on lykkääntynyt jo useamman vuoden. Pohjola toivoo, että työt voitaisiin aloittaa jo tämän vuoden aikana.