1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Huumepoliisin päällikkö otettu kiinni - epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta

Poliisin mukaan esitutkinnassa on noussut esiin seikkoja, joiden perusteella on myös syytä epäillä "erään yhtiön toiminnassa" olleiden henkilöiden osalta lahjuksen antamista.

valtakunnansyyttäjänviraston tiedotustilaisuus.

Helsingin huumepoliisin päälliköä Jari Aarniota epäillään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Aarnio on otettu kiinni, kerrottiin kello 16 alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

Syyttäjän mukaan esitutkinnassa on noussut esiin seikkoja, joiden perusteella on myös syytä epäillä "erään yhtiön toiminnassa" olleiden henkilöiden osalta lahjuksen antamista. Kyse on yksityisestä yhtiöstä, jolta valtion eri viranomaiset ovat tehneet hankintoja.

Syyttäjän mukaan Aarnion on syytä epäillä esteellisenä osallistuneen oman työnantajansa tekemiin hankintoihin ja niiden valmisteluun. Aarnion epäillään saaneen yhtiöstä etuuksia useaan otteeseen. Syyttäjä ei valota, minkä tyyppisistä ja arvoisista etuuksista on kyse.

Syyttäjän mukaan tutkinnassa on otettu kiinni useita henkilöitä ja tehty kotietsintöjä.

Syyskuussa julkisuuteen kerrottiin Aarnioon liittyvästä tutkinnasta, jonka taustalla annettiin ymmärtää olleen Helsingin Sanomien uutisoimat väitteet. Väitteiden mukaan Aarnio olisi auttanut naista prostituution aloittamisessa ja pyörittämisessä. Tuolloin kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto luonnehti tutkintaa Yle Uutisille poikkeukselliseksi. Syyttäjä sanoo nyt, että uudella ja aikaisemmin kerrotulla tapauksella ei ole yhteyttä toisiinsa.