Reikä sukkahousuissa jo ensimmäisellä käyttökerralla? Vietkö ne takaisin kauppaan?

Uudet sukkahousut aamulla jalkaan ja illalla on jo reikä kantapäässä tai isovarpaan kohdalla. Reikä sukkahousuissa on jokaiselle naiselle tuttu juttu, mutta harva tuntuu palaavan kauppaan asiasta valittamaan. Asiantuntijan mukaan niin pitäisi kyllä tehdä.

Kotimaa
Reikiä sukkahousuissa.
Reiät sukkahousuissa ovat sukkahousujen suurkuluttajalle tuttu juttu.Sannimari Lehtilä / Yle

Sukkahousujen suurkuluttaja ei pääse silmäpakoa pakoon. Harvemminkin sukkahousuissa kulkeva on törmännyt niihin ilmaantuviin reikiin. Yhden tai useamman reiän takia sukkahousut usein heitetään poiskin – ei niiden muunlaisesta kulutuksesta johtuvan nuhjaantumisen takia.

Tuntuma on, että lähes jokainen sukkahousuja joskus käyttänyt on onnistunut saamaan reikiä sukkahousuihin jo ensimmäisellä käyttökerralla. Torniossa Nanso Groupin tehtailla sukkahousujen tuoteryhmäpäällikkönä työskentelevällä Netta Lahdella on kuitenkin toisenlainen käsitys asiasta.

- On melko epätavallista, että paksummat tuotteet menisivät rikki ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Tavallisempaa se on ohuempien tuotteiden kohdalla, mutta nekään eivät ole kertakäyttötuotteita, painottaa Lahti.

Hän painottaa oikeaa tapaa, jolla sukkahousut pitäisi pukea päälle.

- Kannattaa katsoa esimerkiksi, että missä kunnossa jalat ja kädet ovat, hän vinkkaa.

Reikä sukkahousuissa voi olla valmistusvirhe

Netta Lahti ei usko, että vääränlaisella anatomialla olisi osuutta reikien ilmaantumisessa siinäkään tapauksessa, kun reikä ilmaantuu aina samaan paikkaan.

- Tottakai jotkut terävät kohdat esimerkiksi varpaissa voivat vaikuttaa sukkahousujen reikiintymiseen. Kuitenkin monessa tuotteessa on esimerkiksi kärkivahvikkeet tai saumat, joiden pitäisi pikemminkin lisätä tuotteen kestoa.

Lahti edustaa tunnettuja sukkamerkkejä. Nanso Groupin tehtaalla Torniossa valmistuu Voguen, Norlynin ja Amarin sukkahousuja suomalaistenkin naisten jaloille. Laatua voidaan Suomessa tarkkailla koko ajan ja Lahden mukaan sukkahousuissa laatu on kiinni esimerkiksi laadukkaista langoista.

Tuoteryhmäpäällikön mielestä on aina asian tutkimisen paikka, jos sukkahousut menevät ensimmäisellä käyttökerralla rikki.

Me ainakin mielellämme tutkimme, että onko tuotantoprosessissa ollut joku ongelma. Ensimmäisellä käyttökerralla ei mielestäni pitäisi tulla sukkahousuihin reikiä.

Netta Lahti

- Kannattaa olla valmistajaan yhteydessä. Me ainakin mielellämme tutkimme, että onko tuotantoprosessissa ollut joku ongelma. Ensimmäisellä käyttökerralla ei mielestäni pitäisi tulla sukkahousuihin reikiä, Lahti toistaa.

Hänen mukaansa suomalaiset naiset kyllä kehtaavat kipittää rikkinäisten sukkahousujensa kanssa takaisin kauppaan.

- Kauppaan vaan tai yhteys valmistajaan! rohkaisee Lahti ujoimpia.

Kymmeniä käyttökertoja

Moni pistää talven aikana laadukkaisiin sukkahousuihin paljon euroja tarkemmin ajattelematta, että kuinka pitkään niiden tulisi todellisuudessa kestää käytössä.

- Kyllä sellaisten noin 40 denierin sukkahousujen pitäisi kestää käytössä sellaiset 20-30 kertaa, vastaa Netta Lahti kysymykseen.

Hän suosittelee oikeaoppisen pukemisen lisäksi myös oikeanlaista pesua, jotta sukkahousut pysyvät kunnossa.

Kyllä sellaisten noin 40 denierin sukkahousujen pitäisi kestää käytössä sellaiset 20-30 kertaa.

Netta Lahti

- Hienopesuun ja mielellään pesupussissa.

Kalleimpien sukkahousujen kanssa moni toimii luontaisesti varovaisemmin.

- Kristallein koristellut tai muuten arvokkaampia ainesosia, kuten vaikkapa kashmiria, sisältävät sukkahousut alkavat hintansakin puolesta olla luksusta, myöntää Netta Lahti.

Sellaisia pukiessa myös asiantuntija pidättää välillä hengitystään silmäpaon pelossa.

Yle Turku kyseli turkulaisnaisilta sukkahousujen kestävyyskokemuksista. Monikaan ei tunnustanut palauttaneensa rikkinäisiä sukkahousuja kauppaan. Mikä on sinun kokemuksesi, kestävätkö sukkahousut tarpeeksi hyvin tavallista käyttöä? Mitä käyttöä sinä olet keksinyt rikkinäisille sukkahousuille? Kommentoi aihetta alla olevalla nettilomakkeella!