1. yle.fi
  2. Uutiset

Tampereen speedway-radalle hiekka tuli laboratorion kautta

Ratinan stadionille on ajettu hiekkaa 150 rekkalastillista. MM-osakilpailujen speedway-radan pohjaksi ei kelpaa mikä tahansa santa, vaan oikea sekoitus löytyi laboratoriosta.

urheilu
Ratinan stadion speedwayrata
Speedway-rata alkaa olla valmis, ja se saa levätä pressujen alla talven yli. Itse kisat ajetaan ensi keväänä.Juha Kokkala / Yle

Ratinan stadionin speedway-rata alkaa olla valmis. Ensi toukokuussa ajettavaa MM-osakilpailua varten stadionille on ajettu noin 150 rekkalastillista hiekkaa, eli noin 4500 tonnia.

Talven ajan rata saa asettua pressujen alla. Juoksuratojen lisäksi myös Ratinan ruohokentän keskusta on peitetty hiekalla, koska joulukuun puolivälissä paikalla on tarkoitus pelata Tapparan ja Ilveksen välinen jääkiekko-ottelu.

Speedway-radalle ei kelpaa mikä tahansa hiekka. Radalle tuotu hiekka on kotoisin Nokialta, ja sen koostumus on mietitty tarkoin.

- Hiekassa on mukana oikeassa suhteessa esimerkiksi kivituhkaa ja savea. Sen täytyy läpäistä vettä, mutta sen täytyy myös kuivua nopeasti, sanoo Tampere GP:n promoottori ja kisaidean isä Jarno Kosonen.

Lue seuraavaksi